Bărbatul acuzat că a violat o tânără din Republica Moldova, scos de sub urmărire penală

Bărbatul acuzat că la începutul lunii ianuarie ar fi violat o tânără din Republica Moldova, la o pensiune din Râşnov, a fost scos de sub urmărire penală în ceea ce priveşte infracţiunea de viol şi s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru tentativă de omor, informează MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 16:12
Bărbatul acuzat că a violat o tânără din Republica Moldova, scos de sub urmărire penală

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au anunţat, marţi, printr-un comunicat, că s-a decis scoaterea de sub urmărire penală a lui Ion Corcodel, în cazul căruia au fost făcute acte de urmărire penală privind comiterea infracţiunii de viol.

Nu au existat probe sau indicii temeinice care să conducă la concluzia că „inculpatul a determinat-o pe tânără să întreţină relaţii sexuale neconsimţite sau că inculpatul a profitat de starea de neputinţă de a se apăra a părţii vătămate, pentru a întreţine cu aceasta astfel de relaţii”.

Procurorii au decis neînceperea urmăririi penale pentru tentativa de omor deoarece nu s-a găsit niciun indiciu că bărbatul ar fi împins-o pe tânără de la balconul pensiunii unde au fost cazaţi. Ion Corcodel, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în 5 ianuarie, pentru infracţiunea de viol, conform unei decizii a Judecătoriei Zărneşti. Bărbatul a făcut recurs, însă acesta a fost respins de magistraţii Tribunalului Braşov. Ulterior, avocaţii lui Ion Corcodel au solicitat înlocuirea stării de arest preventiv cu interdicţia de a părăsi România, solicitarea acceptată de instanţă, astfel că acesta a fost elibertat din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov la sfârşitul lunii ianuarie.

Domnica Novac a fost externată de la Spitalul Judeţean Braşov în 24 ianuarie, fiind transferată la un spital din Chişinău. Ea nu îşi mai aduce aminte ce s-a întâmplat în seara respectivă şi nu a formulat plângere împotriva lui Ion Corcodel. În noaptea de 3 spre 4 ianuarie, Domnica Novac era într-o stare avansată de ebrietate, iar procurorii au stabilit că ea nu s-a putut apăra şi a fost violată de Ion Corcodel.

Fata a fost găsită, în 4 ianuarie, la ora 05.00, pe pavajul din faţa Pensiunii „Tudor” din Râşnov, complet dezbrăcată şi inconştientă. Ea a suferit un traumatism cranio-facial sever, fractură cu înfundare os frontal şi contuzie cerebrală şi pulmonară. Ion Corcodel făcea parte din grupul de tineri din Republica Moldova care s-au cazat la pensiunea din Râşnov unde urmau să îşi petreacă Crăciunul pe rit vechi.