Bărbatul acuzat că şi-a ucis fiica, la Constanţa, a fost arestat pentru 30 de zile. Ce le-a spus anchetatorilor

Bărbatul suspectat că și-a ucis fiica de doar 14 ani, la Săcele, judeţul Constanţa, a fost arestat pentru 30 de zile. Individul nu își recunoaște fapta și spune că nu el este vinovat de moartea copilei sale.

RomaniaTV.net
24 ian. 2019, 12:40
Bărbatul acuzat că şi-a ucis fiica, la Constanţa, a fost arestat pentru 30 de zile. Ce le-a spus anchetatorilor

„Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului pentru infracțiunea de omor calificat, constând în suprimarea cu intenție a vieții fiicei sale. Inculpatul a încercat să susțină o versiune care să-l exonereze de răspundere penală și și-a construit apărarea în sensul că a fost martor la sinuciderea victimei, însă probele administrate în anchetă au demontat situația de fapt relatată de acesta și așa am ajuns la concluzia certă că el este autorul infracțiunii de omor, pe care a comis-o prin sugrumare. Deci, victima a murit prin asfixie mecanică din cauza sugrumării. Cât despre acele înțepături din jurul gâtului, nu au nici o relevanță judiciară, nici medico-legală, sunt superficiale, subcutanate, nu au produs nici un efect în organismul acesteia. El se apără, afirmând că a asistat la momentul în care ea s-a sinucis, injectându-și o substanță otrăvitoare și că nu a avut timp să intervină. Întrebat fiind despre împrejurările omorului, nu a fost în situația în care să dea o explicație logică. Are o atitudine greu de înțeles pentru noi oamenii, pentru că este foarte greu să încerc să explic de ce un tată este în stare să suprime viața fiicei, probabil că psihologii ar putea să explice. Nu are relevanță dacă era sau nu copilul biologic, era copilul pe care-l creștea”, a declarat procurorul Gill Julien Grigore Iacobici, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, citat de replicaonline.ro.

Fata în vârstă de 14 ani, care a murit în data de 18 ianurie, în judeţul Constanţa, a decedat după ce a fost strânsă de gât de tatăl ei, susţin procurorii. Conform anchetatorilor, necropsia efectuată a arătat că decesul a survenit prin asfixiere mecanică, cel mai probabil fata fiind strânsă de gât de tatăl ei. Apoi, bărbatul a vrut să îşi pună capăt zilelor, ingerând o substanţă necunoscută.