Bărbatul care a aruncat cu vin pe ambulanța din Bușteni a fost amendat

Turiștii care au refuzat să dea din calea ambulanței care intervenea pe pârtia Kalinderu din Bușteni, susținând că șoferul le-a speriat copiii, au fost amendați de oamenii legii.

18 ian. 2021, 21:20
Bărbatul care a aruncat cu vin pe ambulanța din Bușteni a fost amendat

Bărbatul care a aruncat cu vin pe ambulanța din Bușteni a fost amendat. Mai mulți turiști au început să arunce cu bulgări de zăpadă și vin fiert în momentul în care o ambulanță a intrat pe pârtia Kalinderu din Bușteni. Unul dintre bărbații de pe pârtie a aruncat un pahar de vin fiert în direcția ambulanței, iar un salvamontist care a încercat să liniștească turiștii agresivi a fost înconjurat și agresat verbal. Aceștia susțin că sirena i-a speriat pe cei mici.

Citește și: Incendiu puternic în Neamț. Un bebeluș de 5 luni a murit, alți trei minori au fost evacuați

Oamenii legii au amendat un bărbat cu suma de 200 de lei, dar și pe soția sa cu 2.000 de lei pentru că apel fals la 112, conform Observatorul de Prahova.

Turiștii care au refuzat, duminică, să se dea din calea unei ambulanțe care intervenea pe pârtia Kalinderu din Bușteni, susținând apoi că șoferul le-a speriat copiii când a pornit sirena și răspunzând cu bulgări și vin fiert, au fost amendați de oamenii legii, scrie Observatorul de Prahova.

Bărbatul care a aruncat cu vin pe ambulanța din Bușteni a fost amendat. Conform sursei citate, bărbatul care a aruncat paharul a fost amendat de jandarmii montani cu 200 de lei pentru tulburarea liniștii publice. De asemeena, și soția sa a fost amendată cu suma de 2.000 de lei de polițiști sosiți la fața locului, pentru apel nejustificat la 112, după ce a sunat la numărul de urgență în timp ce soțul ei era amendat de jandarmii montani și a spus că se simte amenințată de oamenii legii.

„După stabilirea situației de fapt, au fost aplicate două sancțiuni, una conform Legii nr.61/1991 în valoare de 200 de lei și o sancțiune conform OUG 34/2008 în valoare de 2.000 de lei. Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică alcătuit din polițiști, sprijiniți de jandarmi sunt la datorie pentru a asigura respectarea regulilor prevăzute de legislația incidentă pe durata stării de alertă, în tot județul Prahova”, a comunicat IPJ Prahova la solicitarea Observator de Prahova.