Ucigaşul deputatei britanice Jo Cox, inculpat pentru omucidere. Ceruse cu o zi înainte asistenţă psihiatric

Presupusul ucigaș al deputatei Jo Cox a fost inculpat pentru omucidere, a anunțat sâmbătă poliția britanică, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
18 iun. 2016, 09:16
Ucigaşul deputatei britanice Jo Cox, inculpat pentru omucidere. Ceruse cu o zi înainte asistenţă psihiatric

„Tocmai am inculpat un bărbat pentru crimă”, a declarat Nick Wallen, șeful poliției din Yorkshire (nordul Angliei), într-un comunicat. „Thomas Mair, 52 de ani, din Birstall, va compărea în fața magistraților azi” (sâmbătă) la Londra, a precizat el.

Wallen, care se ocupă de anchetă, a declarat că Thomas Mair este urmărit penal pentru o serie de capete de acuzare, dintre care omucidere, lovituri și rănire și deținerea unei arme ofensive.

Jo Cox, 41 de ani, mama a doi copii, a fost ucisă joi în circumscripția ei din nordul Angliei, cu o săptămână înainte de votul crucial asupra ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană. Era implicată în campania de a apăra menținerea țării în UE.

Potrivit unei publicaţii britanice, el avusese nevoie de asistenţă psihiatrică chiar cu o zi înainte de a o ucide pe deputata britanică care susţinea cauza rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană.