Bărbatul care a ucis-o pe Mihaela Runceanu, din nou în faţa justiţiei

Daniel Cosmin Ștefănescu, ucigașul cântăreţei Mihaela Runceau, a fost citat să se prezinte în fața judecătorilor într.un dosar în care este acuzat că nu și-a plătit datoriile față de o firmă care oferă împrumuturi rapide. 

22 ian. 2020, 20:52
Bărbatul care a ucis-o pe Mihaela Runceanu, din nou în faţa justiţiei

Daniel Cosmin Ștefănescu a părăsit țara imediat după ce a obținut un împrumut, anunţă SpyNews. Reprezentanții societății au vrut să-și recupereze banii, însă, din cauză că au făcut tardiv cererea, judecătorii au respins-o.

Mihaela Ruceanu, născută la Buzău pe 4 mai 1955, a fost una dintre celebrele cântăreţe de muzică uşoară de dinainte de 1989. A câştigat premiul 1 la Festivalul de la Mamaia în 1977. Printre melodiile celebre ale sale se numără „De-ar fi să vii”, „Să crezi în dragostea mea”, „Iartă” şi „Fericirea are chipul tău”.

Ce face acum cel care a măcelărit-o pe Mihaela Runceanu şi i-a furat carnea din congelator

Pe 1 noiembrie 1989, în jurul orei 1:00, Mihaela Runceanu a fost asasinată într-un mod barbar în garsoniera ei din cartierul bucureştean Dristor. Artista îl chemase pe Daniel Cosmin Ştefănescu să vadă împreună un film la video. Se ştiau de aproape un an, de când o prietenă comună le făcuse cunoştinţă. Potrivit anchetatorilor, după ce artista a adormit, bărbatul a sugrumat-o cu un cablu de telefon, apoi a început să ducă obiecte din casă în maşina pe care o parcase în faţa garsonierei. Văzând că victima mai mişca, a stropit-o cu benzină şi a incendiat locuinţa.

Mihaela Runceanu a fost înmormântată pe 4 noiembrie 1989 la Cimitirul „Dumbrava” din Buzău. Pe 2 noiembrie 1989, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Ştefănescu a fost prins şi arestat. După un proces care a durat trei luni, acuzatul a fost condamnat pentru omor şi a primit 21 de ani de închisoare. În 2006, după 17 ani de detenţie, Daniel Cosmin Ştefănescu a fost eliberat.