Bărbatul care a vandalizat Casa memorială „Elie Wiesel” din Sighetu Marmaţiei a fost prins

Poliţiştii sigheteni au identificat persoana suspectă de vandalizarea Casei Memoriale „Elie Wiesel” din Sighetu Marmaţiei. Potrivit vasiledale.ro, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost adus la sediul Poliției pentru interogatoriu. 

RomaniaTV.net
08 aug. 2018, 09:03
Bărbatul care a vandalizat Casa memorială „Elie Wiesel” din Sighetu Marmaţiei a fost prins

https://www.vasiledale.ro/2018/08/08/autorul-vandalizarii-casei-memoriale-elie-wiesel-prins-de-catre-politistii-sigheteni-si-cei-de-la-crima-organizata-actualizare/

Casa din oraşul Sighetu Marmaţiei a scriitorului american de origine română Elie Wiesel a fost vandalizată în weekend.  Autorităţile au fost sesizate la 112 că pe pereţii exteriori ai casei memoriale a scriitorului Elie Wiesel, decedat în 2016, au fost mâzgălite cu vopsea câteva mesaje antisemite. Cu un roşu intens, pe imobilul din Sighetu Marmaţiei a fost scris „WC public antisemit pedofil”, „Nazi jidanu zace în iad cu Hitler” şi „M… Merkel plus Trump şi Putin”.

Poliţia a deschis doar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Elie Wiesel s-a născut la Sighetu Marmaţiei în 1928, într-o familie de evrei. El a fost supravieţuitor al Holocaustului. A decedat la New York în 2016, iar în timpul vieţii a fost scriitor şi ziarist în mai multe limbi. În 1986, a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace, în 1996 a fost numit membru al Academiei Americane de Artă şi Literatură⁠, iar din 2001 a fost ales membru de onoare al Academiei Române.