Bărbatul care l-a ucis pe handbalistul Marian Cozma, implicat într-un dosar de trafic de persoane. Parchetul a cerut o pedeapsă mai dură

Iván Sztojka, bărbatul care l-a ucis pe handbalistul Marian Cozma într-un club de noapte, este implicat într-un dosar de trafic de persoane. Acesta a fost condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare, însă Parchetul a cerut o pedeapsă mai aspră.

27 oct. 2021, 16:06
Bărbatul care l-a ucis pe handbalistul Marian Cozma, implicat într-un dosar de trafic de persoane. Parchetul a cerut o pedeapsă mai dură

Bărbatul care l-a ucis pe handbalistul Marian Cozma, implicat într-un dosar de trafic de persoane. Iván Sztojka a fost condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de persoane şi spălare de bani.

Bărbatul care l-a ucis pe handbalistul Marian Cozma, implicat într-un dosar de trafic de persoane

Bărbatul a luat legătura cu victima, pe care o cunoscuse anterior şi despre care ştia că lucra ca prostituată. Iván Sztojka i-a luat banii fetei, care l-a reclamat la Poliţie.

Citeşte şi DNA l-a reţinut pentru 24 de ore pe Viorel Dinu, consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării

Potrivit Parchetului General de Apel Győr, în cazul lui Iván Sztojka, care şi-a exploatat iubita, este justificată modificarea încadrării, de la spălare de bani la proxenetism şi trafic de persoane, motiv pentru care se impune o pedepsă mai aspră, potrivit Mediafax.

Reamintim că Iván Sztojka l-a ucis pe handbalistul român Marian Cozma pe 8 februarie 2009, în faţa unui club de noapte.A murit aproape instantaneu din cauza rănilor.

Găsiţi vinovaţi de crimă de gradul I şi II de crimă, Raffael Sándor şi Németh Győző au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, iar inculpatul de gradul III, Iván Sztojka, a primit 20 de ani de închisoare în primă instanţă, dar în a doua instanţă, Raffael Sándor şi Németh Győző au primit câte 18 ani.

Iván Sztojka a fost eliberat în 2018, dar de atunci a revenit în închisoare.

Citeşte şi Senatorii juriști au admis proiectul prin care certificatul verde devine obligatoriu pentru angajații de la stat