Bărbatul care şi-a bătut cu sălbăticie copiii şi a filmat scenele oribile a fost arestat preventiv UPDATE

Mandatul a fost emis joi, 4 aprilie, în jurul orei 1,00. Ovidiu Popa (41 ani) din satul Fântâni, comuna Nicoreşti (judeţul Galaţi) s-a predat poliţiştilor miercuri după-amiază, după ce iniţial se ascunsese într-o pădure de lângă localitate. El urmează, după toate probabilităţile să fie propus pentru arestare preventivă.

04 apr. 2019, 05:43
Bărbatul care şi-a bătut cu sălbăticie copiii şi a filmat scenele oribile a fost arestat preventiv UPDATE

UPDATE: Bărbatul care şi-a bătut cu sălbăticie copiii, în Galaţi, a fost arestat preventiv, joi, măsura dispusă de magistraţii Judecătoriei Tecuci putând fi contestată la o instanţă superioară.

Reprezentanţii Poliţiei Galaţi au transmis, joi, că împotriva bărbatului reţinut în timpul nopţii de miercuri spre joi, după ce şi-a bătut copiii, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Măsura a fost dispusă de magistraţii Judecătoriei Tecuci şi poate fi contestată la instanţa superioară.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

După ce, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii au emis un ordin de restricţie pentru cinci zile pentru Ovidiu Popa (41 ani), bărbatul din satul Fântâni, comuna Nicoreşti, acuzat că şi-a maltratat copiii în vârstă de 2, respectiv 5 ani, joi, în jurul orei 1,00, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci au decis să emită pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 24 de ore.

Mai mult decât atât, el va fi propus judecătorilor pentru un mandat de arestare preventivă, dată fiind conjuctura în care s-au produs faptele.

Oamenii legii au reţinut că Ovidiu Popa îşi tortura copiii de câteva luni de zile, de când soţia lui plecase de acasă din cauza bătăilor dese la care era supusă la rândul ei. El a filmat agresiunile de mai multe ori, trimiţând imaginile atât soţiei, cât şi naşului său de cununie. Scopul declarat de agresor era acela de a-şi convinge soţia să se întoarcă acasă, după ce acesta a anunţat că îl părăseşte şi că a plecat în Anglia, la muncă.

Interesant este că în cursul audierilor bărbatul a declarat că nu a vrut să-şi rănească copiii, ci doar să o impresioneze pe mama lor să se întoarcă la ei, potrivit adevarul.ro.

„Îmi iubesc copiii, nu am vrut să-i rănesc”, a spus Ovidiu Popa procurorilor.

Miercuri seară, cei doi copii au supuşi unei expertize medico-legale, în prezenţa bunicii şi a unui psiholog. Ei vor rămâne în custodia Protecţiei Copilului până când se va stabili care este starea lor medicală şi se va stabili dacă membrii familiei lor (mamă, bunică) au capacitatea de a le asigura un nivel de trai şi de educaţie normal.

Soţia bărbatului violent şi-a anunţat rudele din sat despre agresiunea la care au fost supuşi cei doi copii ai săi, după ce a primit o filmare pe o reţea de socializare, în care micuţii sunt loviţi şi înjuraţi de tată drept răzbunare pentru că partenera sa de viaţă l-a anunţat că se desparte de el.

Un bărbat din Galaţi s-a filmat în timp ce îşi bătea copiii şi i-a trimis imaginile soţiei