Bărbatul care şi-a luat copilul de acasă şi a ameninţat că-l omoară, reţinut

Bărbatul din localitatea Tărpiu, judeţul Bistriţa-Năsăud, care a dispărut de acasă, sâmbătă, împreună cu fiul său de 9 ani, ameninţând că îi va lua viaţa copilului şi apoi se va sinucide, a fost reţinut. El este acuzat, printre altele, că şi-a violat o verişoară, pe care ar fi legat-o cu un lanţ în beciul casei.

12 mai 2017, 10:41
Bărbatul care şi-a luat copilul de acasă şi a ameninţat că-l omoară, reţinut

Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, arată un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

„La data de 11mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 46 de ani, din Tărpiu. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi instigare la infracţiunea de furt calificat, fapte comise în perioada aprile-mai a.c., asupra a două persoane, din localitatea Tărpiu”, scrie în comunicat.

Potrivit Mediafax, pe numele bărbatului existau mai multe plângeri de lovire, însă abia după ce sora mai mare a copilului de 9 ani dispărut sâmbătă dimineaţa a depus plângere la Poliţie, poliţiştii din Năsăud au mai înregistrat o alta din partea unei femei de 50 de ani, verişoară a bărbatului. Femeia îl acuză pe acesta că ar fi violat-o, ar fi bătut-o şi ar fi legat-o cu lanţul câinelui în beciul casei, unde a ţinut-o o noapte întreagă.

Bărbatul va fi prezentat vineri Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul de 46 de ani din Tărpiu și fiul acestuia, Ionuț, în vârstă de 9 ani, au fost găsiţi de polițiștii bistrițeni, după aproape cinci zile de căutări, pe una din străzile orașului. Familia băiatului a intrat în panică după ce sâmbătă dimineața tatăl și-ar fi anunțat copiii că pleacă împreună băiețelul de nouă ani, în pădure unde își va omorî copilul și apoi și el își va lua viața, supărat că soția cu care are cinci copii a plecat la muncă, în Spania.

„A spus către fete că el se duce şi l-a luat forţat pe Ionuţ… i-a dat o haină… şi «hai odată că te omor». Fetele au zis că a pus în geantă 2 funii de aţă. A zis că îl spânzură prima dată pe el şi pe urmă se omoară toată familia mea”, a spus mama copiilor.

Fiica cea mare a fost cea care a anunţat poliţia.

Oamenii din zonă spun că de două luni, bărbatul a început să bea foarte mult şi a bătut mai mulţi vecini. O verişoară de-a bărbatului spune că nici ea nu a scăpat de furia acestuia. În urmă cu câteva săptămâni, ar fi bătut-o zdravăn, după care ar fi legat-o cu lanțul de la câine și ar fi ținut-o toată noaptea în beci. A lăsat-o să plece abia a doua zi.

„Toata m-o batut, nu mai vedeam cu ochii, mi-o dat la coaste cu picioarele, m-a bagat in beci, o adus lantul de la caine, o batut un tarus si o pus lantul de la caine. M-o legat si m-o tinut de seara pana dimineata”, a povestit verisoara barbatului.