Bărbatul care şi-a răpit propriul bebeluş în Vaslui a fost reţinut. O ameninţase pe mama copilului că îl omoară şi se sinucide

Bărbatul din judeţul Galaţi care şi-a răpit propriul copil, în vârstă de 10 luni, dintr-un imobil din Bârlad, judeţul Vaslui, unde bebeluşul se afla cu mama, a fost reţinut pentru 24 de ore. Alături de el a fost reţinut şi alt bărbat, în vârstă de 54 de ani, suspectat că i-a fost complice. Cei doi bărbaţi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

18 mart. 2021, 11:24
Bărbatul care şi-a răpit propriul bebeluş în Vaslui a fost reţinut. O ameninţase pe mama copilului că îl omoară şi se sinucide
Bărbatul care şi-a răpit propriul bebeluş în Vaslui a fost reţinut. O ameninţase pe mama copilului că îl omoară şi se sinucide. Sursa foto: vremeanoua.ro

Doi bărbaţi din comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, în vârstă de 31, respectiv 54 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în cazul răpirii bebeluşului de 10 luni din Bârlad.

Bărbatul de 31 de ani este cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare şi violenţă în familie, iar cel de 54 de ani este cercetat pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

Faptele pentru care sunt cercetaţi cei doi bărbaţi s-au petrecut în cursul zilei de miercuri. Anchetatorii susţin că bărbatul de 31 de ani şi-a răpit propriul copil dintr-un imobil din Bârlad, judeţul Vaslui, unde bebeluşul de 10 luni se afla cu mama. După ce a fost anunţată Poliţia cu privire la răpirea bebeluşului, a fost emisă alertă de ”Răpire copil”, iar la soluţionarea cazului au lucrat poliţişti din mai multe judeţe.

Citeşte şi: Alertă în Vaslui! Un bărbat şi-a răpit propriul copil. Poliţişti din şase judeţe, pe urmele sale

„A fost sesizată răpirea unui minor, de 10 luni, din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui.  Din cercetări a reieşit că minorul ar fi fost luat cu forţa, de tatăl său, de 31 de ani, în timp ce se afla cu mama sa, la un imobil din Bârlad, fiind introdus într-un autoturism, cu care bărbatul s-ar fi deplasat într-o direcţie necunoscută. A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, a anunţat Poliţia Română.

Câteva ore mai târziu, bărbatul şi copilul au fost găsiţi în Galaţi. Copilul a fost preluat de un echipaj medical, în vederea examinării şi acordării de îngrijiri medicale de specialitate, iar bărbatul care l-a răpit a fost dus la audieri.

”La faţa locului, în imobilul respectiv au intrat şeful operaţiunii, respectiv inspectorul şef al I.P.J. Galaţi, şeful de Postului de Poliţie, negociatorul din cadrul S.I.A.S.- I.G.P.R. şi reprezentanta Primăriei Ghidiceni (Protecţia Copilului). În urma verificărilor şi a activităţilor specifice efectuate de poliţişti, bărbatul a fost depistat în judeţul Galaţi, fiind condus la sediul Poliţiei, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale”, au mai precizat poliţiştii.

Citeşte şi: Tânără răpită de pe stradă, în Constanţa. Scene şocante

Surse judiciare citate de news.ro au precizat că bărbatul a ameninţat-o pe mama copilului că, dacă anunţă Poliţia, omoară bebeluşul şi apoi se sinucide.


loading...
Partenerii noștri