Bărbatul cu această personalitate te va face nefericită

Noi cercetări arată că persoanele care se căsătoresc sunt mult mai satisfăcute de vieţile pe care le au decât persoanele care rămân singure.

RomaniaTV.net
29 ian. 2015, 10:38
Bărbatul cu această personalitate te va face nefericită

Totusi, nu orice partener poate sa iti asigure o viata fericita. Cercetarile arata ca daca iti pasa de fericirea ta, ar trebui sa eviti sa te casatoresti cu o persoana nevrotica.

Nevrotismul, una dintre cele mai periculoase personalitati, impreuna cu extrovertirea, constiinciozitatea, agreabilitatea si deschiderea la experiente noi, este opusul stabilitatii emotionale.

Persoanele nevrotice sunt mai susceptibile in a detecta amenintari in mediile lor, ceea ce poate duce la modificari ale dispozitiei si la gandire obsesiva in legatura cu ceva ce ar putea merge prost. Acestia s-au dovedit a fi mai usor de distras, mai putin increzatori si mai instabil emotionali.

Citeşte şi Ce trăsături de personalitate ai în funcţie de îngheţata preferată

Potrivit cercetarilor, casatoria cu o persoana cu tendinte nevrotice puternice se poate termina dur. Cercetatorii au analizat parteneri care au trait impreuna mai putin de cinci ani, intre cinci ani si zece ani si peste 20 de ani. In fiecare caz, nevroza a avut un efect substantial in ceea ce priveste fericirea si armonia in cuplu.

Citeste mai mult pe feminis.ro.