Alertă la Bucureşti. Bărbat venit cu avionul din Israel, internat în Spitalul „Matei Balş”. Îl suspectau de infecţie cu coronavirus

Un pasager care a venit de la Tel Aviv şi căruia i-a făcut rău în avion a fost internat sâmbătă seara la Institutul "Matei Balș" din Capitală. Tănărului de 23 de ani, de cetățenie israeliană, a fost preluat de pe aeroportul Otopeni. Autorităţile de la Bucureşti au intrat în alertă după ce s-a aflat că pasagerul fusese în urmă cu trei luni în China. Potrivit medicilor, el nu ar avea cum să aibă virusul, însă a rămas internat pentru efectuarea analizelor. Ulterior, în urma testelor s-a confirmat că nu a fost infectat cu coronavirus.

RomaniaTV.net
26 ian. 2020, 06:25
Alertă la Bucureşti. Bărbat venit cu avionul din Israel, internat în Spitalul „Matei Balş”. Îl suspectau de infecţie cu coronavirus
Bărbatul a ajuns la Bucureşti sâmbătă după-amiază cu o cursă Ryanair care venea de la Tel Aviv. Respectivul pasager s-a plâns că nu se simte prea bine, iar comandantul aeronavei Ryanair de pe cursa cu indicativul FR2839 a luat legătura cu turnul de la Bucureşti, care a alarmat autorităţile sanitare din România şi personalul medical de pe Aeroportul Henri Coandă. Tânărul călătorise anterior în China.
O ambulanţă l-a preluat imediat pe bărbat de pe aeroport şi l-a dus la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti. 
Cazul este în atenţia Insitutului Naţional de Sănătate Publică.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a exclus posibilitatea îmbolnăvirii provocate de coronavirus, precizând că acesta a călătorit în China în urmă cu trei luni, când nu exista niciun caz de infectare.

”Probabil trebuie investigat şi trarat ca atare, dar pentru altă afecţiune decât cea provocată de coronavirus. (…) Nu este vorba despre infecţia cu coronavirus”, a subliniat Rafila.