Bărbatul care şi-a ucis iubita, a tranşat-o şi i-a aruncat părţi ale corpului pe centură a fost condamnat

Vasile Tofan, bărbatul de 75 de ani, care şi-a ucis iubita, iar apoi a tranşat-o şi i-a aruncat părţi ale corpului pe şoseaua de centură şi lângă un cimitir, a fost condamnat. Bărbatul a primit o pedeapsă de 26 de ani de închisoare.

09 ian. 2020, 11:26
Bărbatul care şi-a ucis iubita, a tranşat-o şi i-a aruncat părţi ale corpului pe centură a fost condamnat

Crima a avut loc în luna iunie a anului trecut. Vasile Tofan, în vârstă de 75 de ani, şi-a ucis iubita, o brăileancă de 67 de ani, într-un mod barbar. De la o ceartă banală, femeia care îl cunoştea pe bărbatul din Galaţi de câteva luni, a ajuns să fie efectiv tăiată în bucăţi cu cuţitul. După ce a înjunghiat-o de 15 ori, bărbatul a tranşat cadavrul iubitei sale în baie şi l-a pus în saci, după care l-a aruncat pe marginea drumului de centură din Galaţi.

Procurorii au stabilit că, „la data de 16 iunie 2019, la domiciliul inculpatului a venit victima, iar prima parte a zilei a decurs normal. Victima şi inculpatul au stat la masă, au consumat băuturi alcoolice, au dormit, s-au uitat la televizor şi au discutat. La un moment dat, între victimă şi bărbat s-a pornit o discuţie în cadrul căreia s-a vorbit despre relaţii anterioare. După cum arată procurorul, inculpatul a susţinut că, în acele momente, victima ar fi făcut anumite afirmaţii denigratoare la adresa lui. Inculpatul a fost deranjat atât de tare încât a luat un cuţit din bucătărie şi s-a întors în sufragerie, apoi i-a aplicat victimei o lovitură în zona apendicelui. În zadar a încercat femeia să scape de atacul bărbatului. Ea s-a refugiat în bucătărie, însă inculpatul a urmărit-o cu cuţitul în mână. „În timp ce femeia era cu spatele, bărbatul a ridicat cuţitul şi i-a aplicat 3 lovituri consecutive în zona cefei. Victima a căzut, însă inculpatul a continuat să îi aplice lovituri cu cuţitul în zona gâtului. El a urmărit secţionarea carotidei, aplicându-i cele trei lovituri pe o porţiune de aproximativ 3-4 centimetri în jurul carotidei. Victima s-a zbătut încercând să scape, astfel că inculpatul nu a reuşit să secţioneze complet artera carotidă. Victima a continuat să se împotrivească cu mişcări disperate şi a reuşit să se târască până în holul apartamentului, ea gesticulând cu mâinile pentru a se apăra. Inculpatul a mai aplicat 4 lovituri cu cuţitul, două dintre acestea extrem de puternice, fiind aplicate în zona superioară a toracelui şi perforând plămânul. Aceste lovituri au cauzat o hemoragie puternică şi au condus la neutralizarea victimei. Femeia a încetat să mai opună rezistenţă şi a intrat în stare de şoc, ea fiind slăbită din cauza hemoragiei”, potrivit Obiectivbr.ro.

După cum au stabilit anchetatorii, inculpatul s-a asigurat că victima nu mai poate mişca şi apoi a plecat spre garajul din apropiere pentru a lua saci şi nişte sacoşe. S-a întors în apartament, apoi a luat victima şi a târât-o în baie, aşezând trupul acesteia în cadă. În urma anchetei efectuate la faţa locului s-a stabilit că inculpatul a secţionat trupul femeii, leziunile provocând o hemoragie masivă, ceea ce a dus efectiv la decesul victimei.

Trupul tranşat a fost descoperit de poliţişti pe marginea drumului de centură din Galaţi, în vegetaţia de lângă gardul cimitirului „Sf. Lazăr”.

La şase luni de la crimă, bărbatul a primit o condamnare de 25 de ani de închisoare, plus încă un an considerat drept spor, Astfel că bărbatul urmează să petreacă următorii 26 de ani în spatele gratiior, potrivit Obiectivbr.ro.

În plus, Vasile Tofan trebuie să dea familiei victimei daune morale în valoare de 300.000 de euro. Decizia instanţei din Galaţi nu este definitivă, iar bărbatul a formulat deja apel împotriva sentinţei primei instanţe, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel Galaţi.

Citeşte şi Crimă înfiorătoare în Olt. O tânără de 25 de ani i-a tăiat gâtul iubitului său