Bărbatul decedat în sediul Poliţiei, în timp ce era audiat, a avut o moarte violentă

Medicii legişti au stabilit că moartea bărbatului care a murit în sediul poliţiei din Mihălăşeni, judeţul Botoşani, în timp ce era audiat, a fost violentă. Rudele susţin că bărbatul a fost bătut chiar de agenţi, care nu ar fi la prima abatere.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 06:26
Bărbatul decedat în sediul Poliţiei, în timp ce era audiat, a avut o moarte violentă

Un bărbat de 32 de ani a murit în sediul poliţiei din comuna botoşeneană Mihălăşeni. Bărbatul şi un consătean de-al său au fost aduşi la audieri, vineri, fiind suspectaţi de furt dintr-un magazin. Oamenii legii susţin că acestuia i s-a făcut rău în timpul audierilor, a cerut un pahar cu apă după care s-a prăbuşit.

De la început, rudele bărbatului, dar şi cunoscuţii acestuia au susţinut că omul a murit după ce a fost bătut de poliţişti. Chiar şi rezultatul necropsiei arată că omul avea urme de violenţă pe corp.

„La un moment dat, unuia dintre bărbaţi, în vârstă de 34 de ani, i s-a făcut rău, acuzând o stare de leşin. Poliţiştii i-au acordat primul ajutor si au solicitat intervenţia unui cadru medical din comună, ulterior fiind sesizat şi serviciul de ambulanţă”, a declarat Daniela Gheorghiţescu, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

Procurorii au început cercetările pentru a stabili în ce împrejurări a murit bărbatul. Şi conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani a demarat o anchetă internă, însă se aşteaptă concluziile procurorului de caz.