Bărbatul din Argeş care şi-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata va fi cercetat pentru crimă. Medicii au stabilit că avea discernământ

Bărbatul din Argeș care și-a masacrat familia a avut discernământ când a comis crimele. Individul și-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata, într-un atac de o violență rară, spun medicii. El se află în arest preventiv.

17 nov. 2022, 08:19
Bărbatul din Argeş care şi-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata va fi cercetat pentru crimă. Medicii au stabilit că avea discernământ

Timp de o lună individul de 52 de ani din Bascov a fost interogat de psihologi, psihiatri și legiști. Deși bărbatul era diagnosticat cu o boală psihică, experții au conchis că acesta a avut discernământ când și-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata și va răspunde penal pentru faptele sale.

Viorel Stan a plănuit în detaliu masacrul familiei tale. Şi-a notat într-o agendă, pas cu pas, tot ce avea de făcut. S-a înarmat cu pietre şi un ciocan şi şi-a atacat tatăl când acesta a iesit din baie. Ulterior, şi-a ucis mama şi fratele mai mic în timp ce aştia dormeau. Apoi a asteptat să plece la serviciu cumnatul său, a traversat strada până la casa surorii sale şi a ucis-o cu sange rece. Ultima persoană ucisă a fost fiica surorii sale, o fetiţă de doar 5 ani.

Citeşte şi: Medicul din Bascov care și-a găsit soția și fetița ucise în casă, declarații cutremurătoare: „Nu am cuvinte să descriu starea în care mă aflu”

După gestul tragic pe care l-a făcut, se presupune că ar fi vrut să se sinucidă.

„Făptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. Asupra făptuitorului care a fost găsit când fugise în pădurea de lângă au fost găsite cuțite și alte obiecte tăietoare. Din cercetare există prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanța un plan bine stabilit”, a declarat prim-procurorul Parchetului Argeș, Laurențiu Palaghia pentru digi24.ro.

La audieri bărbatul le-a spus procurorilor că și-a omorât familia pentru că se simțea marginalizat.

Oamenii legii urmează să finalizeze ancheta și să trimită dosarul de omor în judecată. Cel mai probabil individul își va petrece tot restul vieții sale în închisoare.