Medicul din Bascov care și-a găsit soția și fetița ucise în casă, declarații cutremurătoare: „Nu am cuvinte să descriu starea în care mă aflu”

Cumnatul criminalului din Bascov, cel care și-a găsit familia măcelărită când s-a întors acasă, a făcut primele declarații despre coșmarul pe care îl trăiește din momentul în care și-a pierdut soția și fiica.

12 aug. 2022, 12:01
Medicul din Bascov care și-a găsit soția și fetița ucise în casă, declarații cutremurătoare: „Nu am cuvinte să descriu starea în care mă aflu”

Bărbatul, fost colonel în rezervă și medic la Spitalul Militar din Pitești, se întorcea acasă, marți după-amiază, și a făcut o descoperire îngrozitoare. Și-a găsit soția, asistentă la același spital, și fiica de doar cinci ani moarte în casă. Fuseseră înjunghiate până la ultima suflare de cumnatul lor. Șocat și îndurerat, a sunat imediat la poliție să anunțe ce s-a întâmplat.

Acum, la câteva zile de la tragedie, când se pregătește pentru înmormântarea familiei sale, bărbatul încă refuză să accepte că nu-și va mai vedea vreodată copilul și soția.

„Nu am cuvinte să descriu starea în care mă aflu în momentul de faţă. Nu am starea necesară, vă rog să mă înţelegeţi”, a mărturisit bărbatul, pentru un post tv.

Reamintim că Viorel Stan, criminalul din Bascov în vârstă de 52 de ani, și-a ucis părinții, pe fratele lui, iar apoi pe sora și fetița acesteia de cinci ani. Doar tatăl copilei a scăpat, el nefiind acasă la acel moment.

Citește și Detalii înfiorătoare despre crima din Bascov care a șocat o țară întreagă. Care ar fi fost, de fapt, motivul pentru care criminalul și-a ucis întreaga familie

După ce și-a omorât toată familia, criminalul ar fi încercat să se sinucidă. Anchetatorii ar fi găsit în locuința acestuia o foaie albă de hârtie pe care criminalul a scris ce avea de gând să facă, semn că totul a fost premeditat. Potrivit procurorului de caz, bărbatul era bolnav psihic și nu respecta tratamentul.

„A fost găsită o hârtie, cu un scris care abia putea fi descifrat, neîngrijit. Nu prea e lizibil și coerent ce a scris, dar mesajul era clar, că îi va omorî pe toți din casă și apoi se va sinucide. Acum totul va fi analizat și se va stabili cu exactitate, în urma expertizei medico-legale, ce anume a declanșat furia suspectului”, au spus surse din anchetă.

Unul dintre vecinii criminalului a povestit că acesta era muncitor și chiar avea grijă uneori și de nepoata sa. Și-ar fi omorât familia pentru că nu se simțea suficient de apreciat, iar pe nepoată ar fi ucis-o fiindcă i-ar fi făcut cadou un lănțișor și ea nu îl purta.

Bărbatul din Bascov acuzat că şi-a omorât familia a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta le-a dezvăluit judecătorilor că seara luase jumătate dintr-o pastilă şi că nu era perfect conştient de ceea ce făcea. „Am avut discernământ diminuat, nu mi-am dat seama perfect, aveam tot felul de frici, am luat jumatate de pastila seara”, a declarat el, potrivit Antena 3.

Trei dintre victime sunt conduse astăzi pe ultimul drum

Trei dintre victimele criminalului din Bascov sunt conduse astăzi pe ultimul drum la cimitirul din sat. Părinții și fratele acestuia vor fi înmormântate. De la cumnată și nepoată, rudele își vor lua rămas bun sâmbătă. Criminalul nu va fi scos din pușcărie ca să participe la înmormântare. De astăzi începe și expertiza psihiatrică în cazul său.

Unul dintre vecinii familiei a ajuns la capela unde se află sicriele cu trupurile neînsuflețite ale părinților și fratelui criminalului și a transmis că nu s-a gândit niciun moment că s-ar putea întâmpla o asemenea tragedie.

„Toți am fost ca frații. Ne-a distrus și pe noi. Soția supraviețuitorului și fetița sunt la capelă la Militar. Nu mai știu nici să mai vorbesc. Nu l-am crezut în stare niciodată pe acest bărbat de așa ceva, nu a făcut până acum așa măgărie. Se mai certau uneori prin grădină, la muncă, dar în rest era muncitor”, a declarat bărbatul pentru RomâniaTv.