Bărbatul din Răşinari care şi-a omorât fosta concubină a fost reţinut

Bărbatul în vârstă de 42 de ani, din localitatea sibiană Răşinari, care şi-a ucis fosta concubină, tăindu-i gâtul cu un cuţit, iar apoi, când a realizat ce a făcut, a încercat să se sinucidă, a fost reţinut vineri.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 17:03
Bărbatul din Răşinari care şi-a omorât fosta concubină a fost reţinut

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Adriana Şandru, bărbatul de 42 de ani, Iacob Nicolae Sas, acuzat că şi-a omorât fosta concubină, duminica trecută, tăindu-i gâtul cu un cuţit, iar apoi a încercat să se sinucidă, a fost externat vineri din spital şi a fost audiat.

„Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonaţă pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei în cursul zilei de mâine (sâmbătă – n.r.), cu propunere de arestare preventivă”, a declarat, vineri, Adriana Şandru.

Procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Boţoc, declara că Maria Stanciu, de 29 de ani, şi Iacob Nicolae Sau, de 42 de ani, din Răşinari, judeţul Sibiu, aveau o relaţie de mai bine de patru ani, însă femeia nu a mai dorit să continue această relaţie, astfel că, în urmă cu o lună, s-a despărţit de bărbat.

„Este vorba de o crimă urmată de o tentativă de sinucidere. După ce i-a secţionat gâtul concubinei, cu un cuţit, bărbatul a vrut să se sinucidă, însă nu a reuşit. Dacă va scăpa, bărbatul va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, faptă ce se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani”, declara procurorul criminalist Ioan Boţoc.

Sora femeii ucise declara, la rândul ei, că nu a fost pentru prima dată când bărbatul o ameninţa şi o urmărea pe victimă, însă în duminica Rusaliilor cele două tinere au fost surprinse singure şi fără apărare în centrul satului, unde aşteptau o maşină care să le ducă la Sibiu, la serviciu.

Mergeam în drum spre lucru şi el ne aştepta cu maşina, a parcat-o să nu-l vedem. Când am trecut prin dreptul lui, el a trecut pe lângă noi şi i-a spus surorii mele să se întoarcă acasă la el. Ea a zis că nu. I-a dat un pumn în burtă, eu m-am băgat să nu o bată, mi-a dat şi mie doi pumni în ureche şi pe urmă, până m-am ridicat eu de jos, el deja o scos cuţitul şi a tăiat-o la gât„, declara Elena Dancu, sora victimei.

Potrivit femeii, victima a apucat să îi spună surorii sale să sune la Ambulanţă, în timp ce bărbatul a urcat în maşină şi a încercat să fugă, însă pe drum a realizat ce a făcut şi a încercat să se sinucidă, folosind cuţitul cu care îi tăiase gâtul iubitei în vârstă de 29 de ani.

Elena Dancu afirma că întreaga relaţie a celor doi a fost zbuciumată, bărbatul în vârstă de 42 de ani fiind gelos pe iubita sa, o femeie frumoasă, cu 12 ani mai tânără.

A fost o relaţie de aproape cinci ani, el e un tip mai cu probleme, gelos, o bătea. Ea a plecat, are o lună de când a plecat şi tot ne aştepta în centru Răşinariului să o convingă, să o tot întoarcă din drum şi o ameninţa, îi trimitea mesaje de ameninţare pe telefon ca să se întoarcă la el acasă. Au locuit împreună cinci ani, au un copil, dar el o tot ameninţa, o lovea şi era foarte gelos„, spunea Elena Dancu.

La rândul ei, mama tinerei ucise declara că şi-a sfătuit fiica să nu se mai întoarcă la bărbatul care o bătea tot timpul, însă când în sfârşit a ascultat-o, a fost prea târziu.