Bărbatul mort în timpul maratonului din Piatra Craiului, un medic chirurg de 39 de ani

Medicul chirurg care a murit la maratonul Piatra Craiului avea 39 de ani. Înainte să plece în Marea Britanie, Eduard Klocek a lucrat la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca. Medicul a pierit după ce a vrut să coboare în prăpastie ca să salveze o femeie care căzuse înaintea lui. În acest caz a fost deshis un dosar penal, iar organizatorii maratonului au fost chemați la audieri.

RomaniaTV.net
07 oct. 2019, 06:49
Bărbatul mort în timpul maratonului din Piatra Craiului, un medic chirurg de 39 de ani

Tragedia de la maratonul Piatra Craiului s-a produs în zona Valea Urzicii – Prepeleac, un loc unde poteca trece pe lângă un perete de stâncă, pe cealaltă parte fiind o prăpastie. O femeie de 45 de ani, din Odorheiu Secuiesc care participa la maraton, a căzut sâmbătă într-o prăpastie.

Un bărbat a încercat să o salveze, dar a căzut şi el după ea. O altă participantă ma maraton a văzut scena şi a anunţat incidentul la 112. Pentru salvarea victimelor au intervenit salvatorii montani.

Din păcate, pentru Eniko nu au mai putut face nimic. Ea fusese găsită în stop cardio-respirator şi în ciuda manevrelor de resuscitare, salvatorii s-au văzut nevoiţi să declare decesul. 

Bărbatul a fost găsit conştient, dar cu ambele picioare fracturate.

În timpul transportului către spital, starea de sănătate a bărbatului s-a agravat şi acesta a intrat în stop cardio-respirator. Din păcate, a murit şi el.