Bărbatul reţinut în cazul omorului afaceristului Adrian Kreiner, filat în SUA de serviciile secrete

Bărbatul de 44 de ani, din judeţul Timiş, cel despre care se crede că i-a ajutat cei trei suspecţi în cazul uciderii milionarului Adrian Kreiner, a fost reţinut pentru 24 de ore.

16 nov. 2023, 19:37
Bărbatul reţinut în cazul omorului afaceristului Adrian Kreiner, filat în SUA de serviciile secrete

În urma reţinerii suspectului în cazul omorului lui Kreiner, ies la iveală noi informaţii legate de activitatea infracţională a acestuia, el fiind sub supravegherea serviciilor secrete din Statele Unite ale Americii, unde a executat şi o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru diferite fraude.

În vârstă de 42 de ani, I. S. a fost ridicat marți de la domiciliul său din Dumbrăvița, județul Timiș, după ce anchetatorii l-au identificat într-o filmare de pe camerele de supraveghere, alături de unul dintre suspecții ai căror probe ADN au fost găsite în casa lui Kreiner.

Potrivit Fanatik, timișoreanul nu este la prima faptă. În 2017, el a fost condamnat, în SUA, la doi ani de închisoare pentru furt de date personale și coduri PIN de la persoane care foloseau bancomate în New York, Delmar și Great Barrington, Massachusets.

Românul fusese arestat în octombrie 2015, după o anchetă realizată în colaborare de New York State Police și FBI, la care au participat și agenți ai US Secret Service. Serviciile secrete americane i-au filat mai multe luni pe suspecții din dosar și au livrat anchetatorilor informații esențiale care au dus la prinderea acestora.

Timișoreanul a pledat vinovat și a primit o condamnare blândă, însă judecătorii au decis ca acesta să rămână sub supraveghere timp de doi ani, după ieșirea din închisoare. De asemenea, el urma să plătească prejudiciul, respectiv 127.389 dolari americani către ele trei instituții bancare de la care acesta a furat.

Citeşte şi: Prima reținere în cazul morții omului de afaceri sibian Adrian Kreiner

După întoarcerea în ţară, timişoreanul nu a scăpat de problemele financiare. Potrivit sursei citate anterior, în lunile octombrie și noiembrie, la judecătoria Timișoara au fost depuse mai multe două cereri de validare poprire pe numele bărbatului, în timp ce acesta a formulat contestații la executare care datează din anul 2013. De asemenea, în februarie 2023, Primăria Dumbrăvița l-a notificat pe I.S. în legătură cu instituirea unei popriri, pentru taxe locale restante.

I.S. este considerat, în acest moment, un martor-cheie în dosarul morții afaceristului sibian Adrian Kreiner. Potrivit unor date din anchetă, acesta ar fi avut legături cu atacatorii și ar fi încercat să intermedieze vânzarea ceasurilor de 200.000 de euro furate din casa victimei.

Se pare că timișoreanul ar fi acceptat să ajute la identificarea celor trei bărbați care au intrat în casa milionarului, l-au torturat și i-au amenințat acestuia familia. Câteva zile mai târziu, Kreiner a decedat la Spitalul Clinic Județean Sibiu, acolo unde fusese internat.

În timpul intervenției, cei trei bărbați au decuplat camerele de supraveghere din interiorul casei lui Kreiner și au purtat cagule. Anchetatorii au informații că aceștia au părăsit țara după ce au comis teribila faptă.

Citeşte şi: Dumitru Buzatu râmâne în arest. Judecătorii i-au prelungit mandatul în dosarul în care este acuzat de luare de mită