Bărbatul suspectat că şi-a tranşat bunica, arestat pentru 29 de zile

Bărbatul din Iaşi care este suspectat că şi-a tranşat bunica a fost arestat pentru 29 de zile. El fusese iniţial reţinut de poliţişti. Bărbatul poate face recurs în 48 de ore.

RomaniaTV.net
07 ian. 2012, 12:34
Bărbatul suspectat că şi-a tranşat bunica, arestat pentru 29 de zile

Anchetatorii au stabilit, în urma audierilor, că Anton Giurgiuculesei, în vârstă de 41 de ani, este cel care a ucis-o pe femeia în vârstă de 65 de ani, al cărei cadavru tranşat a fost găsit aruncat lângă groapa de gunoi a localităţii Butea, judeţul Iaşi.

Femeia ar fi mers la locuinţa nepotului după ce s-a certat cu concubinul său, iar la un moment dat între cei doi a izbucnit un conflict.

Bărbatul a lovit-o mai întâi cu pumnii şi picioarele, după care i-a aplicat o lovitură de cuţit în zona gâtului. Anchetatorii susţin că pentru a scăpa de cadavru bărbatul i-a secţionat capul şi membrele, le-a introdus alături de trunchi într-un sac, pe care l-a dus apoi în zona gropii de gunoi a localităţii Butea.

„Din informaţiile pe care le avem, ucigaşul a fracţionat corpul femeii cu un obiect foarte ascuţit, cel mai probabil un cutiţ. Tăieturile sunt pe articulaţii, ceea ce arată că nu a fost folosit un topor sau un obiect de dimensiuni mari”, a declarat prim-procurorul Carmina Pascal de la Parchetul Tribunalului Iaşi.

Anton Giurgiuculesei a fost mai întâi reţinut, iar sâmbătă la prânz a fost adus la Tribunalul Iaşi, unde judecătorii au emis pe numele său un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Cadavrul tranşat al unei femei a fost găsit, joi, lângă groapa de gunoi a localităţii ieşene Butea, aşezat într-un sac. Femeia fusese decapitată, iar mâinile şi picioarele erau retezate. Corpul a fost învelit într-o pătură şi aşezat într-un sac.

Concubinul femeii, considerat iniţial suspectul principal, a fost audiat timp de mai multe ore de anchetatori. El a fost adus vineri dimineaţă la Iaşi, pentru noi audieri, iar în urma acestora s-a stabilit că nu el ar fi autorul crimei.