Barna: Alegeri anticipate pot fi organizate cel mai devreme în primăvară. Până atunci susţinem un guvern non-PSD

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marţi, la Parlament, că alegerile parlamentare anticipate pot fi organizate cel mai devreme în primăvară şi că până atunci USR susţine un guvern non-PSD care să îşi asume anumite obiective.

RomaniaTV.net
28 mai 2019, 10:56
Barna: Alegeri anticipate pot fi organizate cel mai devreme în primăvară. Până atunci susţinem un guvern non-PSD

„Acest guvern trebuie să plece şi trebuie să urmeze un guvern care să organizeze alegerile anticipate, care sunt fundamental necesare pentru România. Actuala majoritate nu mai are legitimitate să conducă România”, a declarat Barna.

Preşedintele USR a explicat că până la anticipate trebuie să se formeze un guvern non-PSD.

„USR nu va face parte din acest guvern alternativ non-PSD, dar este dispus să susţină în Parlament un astfel de guvern atâta timp cât va avea printre obiective în programul de guvernare: fără penali în funcţii publice, alegerea primarilor în două tururi, corectarea OUG 114 sau pensiile speciale. (…) Nu există în mod realist şi matura posibilitatea unui guvern funcţional cu această majoritate parlamentară, fix aceea care a dus România la marginea Europei. Nu se poate constitui un guvern din care să facem parte alături de partidele care l-au susţinut până alaltăieri pe Liviu Dragnea cu toate resursele, trup şi suflet”, a declarat liderul USR.

Potrivit Constituţiei, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. Legea fundamentală mai stabileşte că Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României.