Barna, către Dăncilă: Arătaţi acum, cât încă mai este timp, că mai aveţi o brumă de coloană vertebrală, o minimă decenţă

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, că OUG 114 include un set de măsuri care aruncă în aer multe domenii strategice pentru economie: energetic, bancar, telecomunicaţii, dar răul cel mai mare este că pune în pericol dreptul la pensie a 6 milioane de români. "Arătaţi acum, cât încă mai este timp, că mai aveţi o brumă de coloană vertebrală, o minimă decenţă...ne-aţi spus că tot e perfectibil şi am aplicat această formulă. Perfectibil înseamnă, stimată doamnă, să abrogaţi ordonanţa 114", a spus el.

RomaniaTV.net
04 mart. 2019, 16:23
Barna, către Dăncilă: Arătaţi acum, cât încă mai este timp, că mai aveţi o brumă de coloană vertebrală, o minimă decenţă

Barna a spus că agenţiile de rating retrogradează România din cauza OUG 114.

„E foarte greu de fapt să reuşeşti să înghesui într-un singur act normativ un set de măsuri care să arunce în aer atât de multe domenii care sunt strategice pentru economie: secorul energetic, domeniul bancar sau cel al telecomunicaţiilor, toate printr-o singură ordonanţă. Dar răul cel mai mare pe care îl faceţi cu ordonanţa 114 este desfiinţarea de facto a pilonului II de pensii, punând în pericol dreptul la pensie a 6 milioane de români”, a afirmat el.

El a adăugat că nu premierul Dăncilă este autorul ordonanţei.

„Se pare că v-aţi autodepăşit şi de data aceasta, dacă nu am şti şi noi şi fiecare dintre deputaţii şi senatorii care urmăresc acest context că această ordonanţă nu a fost scrisă, doamnă, de dvs şi această inginerie fiscală, din păcate, nu vă aparţine dvs. Autorii acestei ordonanţe nu a lăcomiei, ci a sărăciei pentru România sunt cei doi infractori condamnaţi penal care conduc de fapt Guvernul României, domnul Liviu Dragnea şi domnul Darius Vâlcov. Şi de ce au dat domnul Dragnea, domnul Vâlcov şi domnul Teodorovici această ordonanţă? E foarte simplu, suntem într-un an electroal şi aţi rămas fără bani”, a declarat Barna.

El a spus că premierul ar trebui să le spună oamenilor adevărul: că a rămas fără bani de pensii şi salarii, că nu va fi făcut niciun tronson de autostradă în acest an, că nu sunt bani de spitale şi că vor creşte taxele şi impozitele, că vor fi luaţi banii din pilonul II de pensii.

„Arătaţi acum, cât încă mai este timp, că mai aveţi o brumă de coloană vertebrală, o minimă decenţă…ne-aţi spus că tot e perfectibil şi am aplicat această formulă. Perfectibil înseamnă, stimată doamnă, să abrogaţi ordonanţa 114”, a conchis Dan Barna.