Barna, despre modificarea legislaţiei privind plagiatul: E necesar să rămână un instrument funcţional

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a declarat marţi că în cazul în care se realizează modificări ale legislaţiei privind plagiatul, e important să se asigure pe mai departe o corectă verificare a lucrărilor de doctorat.

22 iun. 2021, 15:27
Barna, despre modificarea legislaţiei privind plagiatul: E necesar să rămână un instrument funcţional

Vicepremierul Dan Barna, a precizat că în cadrul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS a fost abordat subiectul reglementării plagiatului.

Citeşte şi: Victor Ponta a pierdut la ÎCCJ procesul privind plagiatul! Reacţia ministrului Educaţiei: „În sfârşit, se face dreptate!”

„Am fost consecvenţi pe acest mesaj dintotdeauna. E necesar ca în cazul în care se realizează modificări pe ceea ce înseamnă legislaţia privind plagiatul, aceasta să rămână un instrument funcţional şi un instrument care să asigure o corectă şi o reală verificare a lucrărilor de doctorat, astfel încât plagiatul să fie sancţionat acolo unde el există, cu şanse minime de scăpare. Tocmai de aceea rămânem foarte atenţi şi foarte preocupaţi de acest subiect. Miza unei reglementări stabile şi funcţionale e foarte importantă şi colegii noştri sunt foarte deschişi pentru o eventuală – dacă se va considera necesară – îmbunătăţire a legislaţiei”, a declarat Dan Barna, la Parlament, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Fostul şef DGA, Cătălin Ioniţă, şi actualul şef al AEP, Constantin Mituleţu-Buică, acuzaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat