Barna, după decizia PNL de a-l susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei: Un pas mare pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD

Dan Barna salută decizia liberalilor de a-l susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. " Anunțul este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la București", a susţinut liderul USR într-o postare pe Facebook.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 10:12
Barna, după decizia PNL de a-l susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei: Un pas mare pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD

„O veste bună – PNL tocmai a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan, candidatul USR pentru Primăria Capitalei. Anunțul este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la București”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că Nicuşor Dan va fi susţinut de PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei. Liderul liberal a spus că nu i-a solicitat lui Nicuşor Dan să se înscrie în PNL „pentru a putea beneficia de susţinerea celorlalte formaţiuni de dreapta”.

„Decizia pe care am luat-o a fost una care ţine cont de cunoaşterea problemelor Bucureştiului, de interesul pe care l-a manifestat Nicuşor Dan pentru a găsi soluţii, chiar fiind în afara administraţiei Bucureştiului. Mă regăsesc în foarte multe dintre soluţiile pe care le propune Nicuşor Dan”, a spus preşedintele Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.

Liderul liberal a spus că este convins că Nicuşor Dan „este cel mai potrivit pentru atingerea celor două obiective a PNL”.

„Primul obiectiv este de a elibera Bucureştiul de domnia despotică a PSD şi al doilea de a asigura o bună guvernare a Bucureştiului care să asigure o bună calitate a vieţii”, a spus Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a spus că liberalii fac un sacrifiu de a renunţa la ideea de a susţine un candidat propriu.

„Acest sacrifiu este făcut, trecând peste egoismul firesc, pentru un candidat în care am o încredere deplină”, a menţionat Orban.

Liderul liberal a afirmat că nu i-a cerut lui Nicuşor Dan să se înscrie în PNL pentru ca astfel să fie susţinut de mai multe formaţiuni de Opoziţie.

„Am garanţia că Nicuşor Dan va câştiga Primăria Capitalei, indiferent de formula care îl va susţine”, a menţionat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Nicuşor Dan este susţinut de PNL la Primăria Capitalei. Ludovic Orban: „Primul obiectiv este de a elibera Bucureştiul de domnia PSD”