Barroso: România are progrese pe MCV, rămân îngrijorări privind corupţia şi independenţa justiţiei

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, vineri, la Bruxelles, după întrevederea cu preşedintele Traian Băsescu, că România a făcut progrese în cadrul MCV, dar rămân îngrijorări privind independenţa justiţiei şi corupţia.

RomaniaTV.net
14 feb. 2014, 15:12
Barroso: România are progrese pe MCV, rămân îngrijorări privind corupţia şi independenţa justiţiei

Şeful Executivului european a declarat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu ultimul raport MCV din 22 ianuarie, concluzia fiind că Bucureştiul a făcut progrese, dar mai rămân „îngrijorări”.

„România a înregistrat progrese semnificative în multe domenii, dar rămân îngrijorări legate de independenţa sistemului judiciar şi de corupţie. Aşteptăm să se ajungă la un consens pentru a îndeplini toate obiectivele din acest raport”, a precizat Jose Manuel Barroso.

Preşedintele CE a mai spus că procesul de reforme trebuie să continue în România, iar „rezultatele obţinute până acum trebuie să fie consolidate”.

Citeşte şi: Băsescu: MCV a devenit un instrument de joc politic mai mult decât de corectă apreciere a României

Jose Manuel Barroso a mai precizat că a discutat cu Traian Băsescu despre situaţia economică din România, unde „perspectiva macroeconomică s-a îmbunătăţit, iar riscurile legate de balanţa de plăţi au scăzut semnificativ”.

În acest context, Barroso a subliniat că CE susţine „că tărie reformele din România”.

Referitor la R. Moldova, Barroso a mulţumit României şi personal preşedintelui Băsescu pentru investiţiile făcute în această ţară.

Totodată, el i-a mulţumit şefului statului pentru „conversaţia sinceră şi deschisă”, pentru „analizele făcute şi pentru felul în care mi-a explicat dificultăţile cu care se confruntă ţara sa, regiunea din care vine”.