Baseball-ul românesc celebrează Ziua Americii pe Twitter şi Facebook FOTO

Conturile oficiale de social media ale Federatiei Romane de Baseball si Softball au celebrat luni Ziua Americii prin postari in care tineri sportivi afiseaza, impreuna, steagul american si pe cel romanesc.

04 iul. 2016, 09:17

Mesajul de solidaritate si unitate este evident, si el indica o deschidere frumoasa a tinerilor din mediul rural nu doar fata de acest sport, dar si fata de relatia speciala dintre Romania si SUA.

Desi putin cunoscut in Romania, baseball-ul are deja o traditie interesanta in tara noastra. Aparut dupa 1992, baseballul s-a dezvoltat mai ales in zonele rurale, in toate regiunile (exista echipe in Botosani, Alexandria, Calarasi, Roman, Targu Mures etc). Dezvoltarea baseball-ului in Romania nu este insa una foarte mare – in
prezent, acest sport nu beneficiaza de sprijinul Ministerului Sportului, nici de cel al Comitetului Olimpic. In aceasta vara, insa, este posibil ca baseball-ul sa redevina sport olimpic, decizie care ar putea schimba perceptia oficialilor romani.

Baseball Romania Twitter aici.

Federatia Romana de Baseball şi Softball aici.

Mai mult, odata cu prezenta in tara a trupelor americane, la bazele de la Kogalniceanu si Deveselu, ar putea sa creasca interesul autoritatilor in baseball. Este binecunoscuta cresterea acestui sport in tarile europene acolo unde au existat trupe americane (Italia este un exemplu in acest sens), si este de asteptat o dinamica similara si
in Romania.

Pana atunci, insa, notam existenta baseball-ului romanesc si a dorintei sale de a-si crea o traditie, in parteneriat cu tara care a promovat cel mai mult acest sport in lume – Statele Unite ale Americii.