Băsescu: A existat propunerea să ne retragem toţi ambasadele din Siria

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că la Consiliul European a existat propunerea de retragere de către toate statele membre a ambasadelor din Siria, care nu a fost adoptată. Printre ţările care au avut obiecţii a figurat şi România.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 12:03
Băsescu: A existat propunerea să ne retragem toţi ambasadele din Siria

„A existat inclusiv propunerea de a ne retrage toţi ambasadele (n.red. din Siria). Nu a fost adoptată, România, spre exemplu, având obiecţiuni la această propunere, pornind de la realitatea că 11.000 de cetăţeni români se află sau s-au aflat în Siria”, a spus preşedintele, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu a spus că autorităţile române au început evacuarea românilor din Siria, „pe măsura solicitărilor, în mod special a comunităţilor de români din Homs dar şi din alte regiuni”. „Avem înţelegeri cu Turcia, cu Libanul, cu Iordania pentru evacuarea cetăţenilor români care solicită acest lucru”, a mai spus preşedintele.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a spus că România s-a raliat fără rezerve la demersul de condamnare a violenţelor regimului de la Damasc. „Pe de altă parte, România a susţinut fără rezerve condamnarea severă a regimului de la Damasc pentru crimele care se petrec în Siria şi de asemenea am susţinut un avertisment foarte ferm către cei responsabili de masacrul din Serbia că vor trebui să răspundă în faţa legii internaţionale”, a mai spus Băsescu.