Băsescu a negociat cu FMI amânarea liberalizării prețului gazelor

Președintele Traian Băsescu a discutat, vineri seară, la Cotroceni cu o delegație a FMI condusă de Jeffrey Franks. Potrivit unor surse, președintele a solicitat amânarea liberalizării gazelor.  FMI dorește ca, în acest an, prețul gazelor să crească, pentru companii, cu 5-10%, urmând ca, pentru populație, tarifele să fie majorate din 2015.

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 19:27
Băsescu a negociat cu FMI amânarea liberalizării prețului gazelor

Discuţia dintre delegaţia FMI şi şeful statului a durat aproximativ o oră. Traian Băsescu a anunțat, recent, că dorește să ceară FMI o amânare în cazul liberalizării prețului gazelor, care să fie aplicată abia din 2020, din cauza puterii scăzute de cumparare din România.

Delegaţia FMI va avea vineri seară discuţii cu ministrul Economiei, Ion Ariton, pe tema calendarului liberalizării preţului la gaze, potrivit unor surse oficiale.

Misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internaţional a discutat, vineri după-amiază, la Ministerul Finanţelor Publice şi cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei.