Băsescu a rămas fără 20 de consilieri din 2004 până în 2012

Traian Băsescu nu are lipici la consilierii prezidenţiali deoarece 20 l-au părăsit de când a devenit preşedinte. Ultimul dintre ei, chiar purtătorul de cuvânt, Valeriu Turcan.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 12:08
Băsescu a rămas fără 20 de consilieri din 2004 până în 2012

Valeriu Turcan are în spate un lung şir de demisii. Primul consilier care a spart gheaţa a fost Vasile Blaga. Acesta a renunţat la Cotroceni dupa 8 zile de mandat în favoarea funcţiei de ministru al Administraţiei şi Internelor în guvernul Tăriceanu. Andrei Pleşu a plecat şi el de lângă Băsescu după un conflict cu Elena Udrea. Explicaţia lui Pleşu a fost ca îşi punea zilnic pielea pe băţ şi că îi creştea tensiunea până la 18.

Adriana Săftoiu, mult timp considerată omul de încredere al lui Traian Băsescu, a plecat la scurt timp după ce soţul ei de atunci, Claudiu Săftoiu, a fost dat afară din funcţia de şef al SIE. Elena Udrea a renunţat la şefia cancelariei prezidenţiale după un scandal de trafic de influenţă în care a fost implicat şi soţul său, Dorin Cocoş.

Teodor Baconschi a demisionat dupa ce a fost numit ambasador al României la Paris, şi apoi a ajuns ministru al Afacerilor Externe. Un alt fost consilier este Sebastian Lăzăroiu, care a fost consilier prezidenţial pe probleme de analiză politică. El a plecat de la Cotroceni după o serie de comentarii controversate, care au „ofensat” UDMR, numită de Lăzăroiu „o formaţiune tolerată”.

Alţi consilieri care l-au părăsit pe Traian Băsescu au fost Renate Weber, care a invocat motive de sănătate sau Theodor Stolojan, trimis să fondeze PLD. Tot printre pleăcrile notabile sunt cele ale lui Cătălin Avramescu, numit ambasador în Finlanda şi a Ancă Ilinoiu, consilier pe probleme de politică externă.