Băsescu a semnat decretele de numire în post a patru ambasadori

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele privind trimiterea la post a ambasadorilor României în Belgia – Ştefan-Alexandru Tinca, Egipt – Cornel Alecse, Lituania – Dan Adrian Bălănescu şi Emiratele Arabe Unite – Adrian Măcelaru.

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 16:39
Băsescu a semnat decretele de numire în post a patru ambasadori

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, decretele au fost semnate joi pentru trimiterea la post a celor patru ambasadori, care au primit pe 26 iunie aviz favorabil din partea comisiilor de politică externă ale Parlamentului.

Totodată, şeful statului a semnat, joi, potrivit comunicatului, şi decretele de acreditare a lui Matei-Viorel Ardeleanu ca ambasador al României în Islanda şi a lui Ciprian Mihali în Republica Guineea.

Matei Viorel Ardeleanu, fost coordonator naţional al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, fusese propus pentru funcţia de ambasador în Danemarca şi Islanda încă din luna ianuarie a acestui an, primind aviz favorabil de la comisiile de specialitate ale Parlamentului în urma unei audieri în luna martie.

Preşedintele Băsescu mai semnase pe 28 martie un decret privind acreditarea acestuia ca ambasador în Danemarca.

Ciprian Mihali, profesor de filosofie la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, primise avizul comisiilor parlamentare încă din noiembrie 2011 pentru postul de ambasador în Senegal, cu reprezentare şi Mali, Burkina Fasso, Gambia, Guineea-Bissau, Coasta de Fildeş şi Republica Capului Verde.

În ianuarie 2012 preşedintele Băsescu mai semnase un decret privind acreditarea acestuia în Republica Senegal.