Traian Băsescu a semnat decretele privind demisia lui Stroe şi interimatul lui Oprea

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul prin care ia act de demisia lui Radu Stroe din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, precum şi pe cel prin care se desemnează vicepremierul Gabriel Oprea ministru interimar la MAI.

23 ian. 2014, 14:12
Traian Băsescu a semnat decretele privind demisia lui Stroe şi interimatul lui Oprea

Radu Stroe, ministrul de Interne, şi-a dat demisia joi, potrivit România TV.

Radu Stroe, fostul ministrul de Interne, a declarat că şi-a dat demisia în semn de onoare pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi, iar plecarea sa trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică.

Premierul Victor Ponta a declarat joi că i-a acceptat demisia ministrului de Interne, Radu Stroe. Primul-ministru a precizat că interimatul la Ministerul de Interne va fi asigurat de Gabriel Oprea.

Demisia ministrului de Interne, Radu Stroe, vine în urma tragediei aviatice produse în Munţii Apuseni, soldată cu doi morţi.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.