Băsescu a semnat numirea judecătoarei Corina Jîjîie la şefia Secţiei Penale a ICCJ

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, Decretul pentru numirea judecătoarei Corina Michaela Jîjîie în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, informează Administraţia prezidenţială. 

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 10:10
Băsescu a semnat numirea judecătoarei Corina Jîjîie la şefia Secţiei Penale a ICCJ

Judecătoarea Corina Jîjîie a fost propusă de CSM la şefia Secţiei Penale a ICCJ, deşi aceasta are decizie de pensionare.

În 6 decembrie 2011, purtătorul de cuvânt al ICCJ, Georgeta Barbălată, declara, pentru MEDIAFAX, că judecătorul Corina Jîjîie are decizie de pensionare, ca şi alţi 22 de judecători de la ICCJ care îndeplinesc vârsta de activitate, aceasta fiind o cutumă a sistemului, dar ea nu se va pensiona în viitorul apropiat.

Judecătorul Corina Jîjîie a recunoscut în cadrul audierii de la Secţia pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), că are decizie de pensionare, dar a spus că nu va recurge la ea până la finalizarea mandatului.

Corina Jîjîie a fost propusă în urma audierilor de la Secţia pentru judecători a CSM, în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, post pentru care a mai candidat şi Iulian Dragomir.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma analizării candidaturilor depuse şi a interviurilor de susţinere a proiectelor manageriale, a propus-o, cu majoritate de voturi, pe Corina Jîjîie în funcţia de preşedinte al Secţiei penale din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, informa CSM.

Potrivit prevederilor legale, „preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin doi ani”.

Pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Secţiei penale a ICCJ şi-au depus candidaturile judecătorii Corina Jîjîie şi Ilie Iulian Dragomir.

Funcţia de preşedinte al Secţiei penale a ICCJ a rămas vacantă din 4 august, ca urmare a expirării mandatului judecătorului Anton Pandrea, care între timp a fost pensionat. Pensionarea magistratului a survenit cererii DNA de interceptare a judecătoarelor de la Secţia de contencios administrativ, cercetate pentru fapte de corupţie, au declarat surse judiciare.