Gabriel Oprea a depus jurământul în calitate de Ministru al Afacerilor Interne VIDEO

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Afacerilor Interne, în fața președintelui Traian Băsescu. Oprea va fi şi vicepremier interimar. 

RomaniaTV.net
05 mart. 2014, 10:59
Gabriel Oprea a depus jurământul în calitate de Ministru al Afacerilor Interne VIDEO

Ceremonia a fost foarte scurtă, fără vreun discurs din partea şefului statului. Gabriel Oprea a depus jurământul, după care Traian Băsescu a dat mâna cu el, iar ceremonia a luat sfârşit.

La ceremonia de depunere a jurământului au participat premierul Victor Ponta, preşedintele Camere Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele interimar al Senatului, Cristian Dumitrescu, ministrul Mircea Duşa şi mai mulţi consilieri prezidenţiali. 

Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de viceprim-ministru şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului, ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea şi se desemnează acesta ca viceprim-ministru interimar şi prin care încetează efectele decretului pentru desemnarea sa ca ministru interimar la Interne.

Ceremonia depunerii jurământului de către Gabriel Oprea ca ministru al Afacerilor Interne va avea loc miercuri, la ora 14.00, la Palatul Cotroceni.

Gabriel Oprea a demisionat miercuri din postul de vicepremier. El a ocupat până miercuri şi funcţia de ministru interimar la Interne, care expira pe 8 martie.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Gabriel Oprea va prelua miercuri, ca titular, funcţia de ministru de Interne, el precizând că va trimite dimineaţă propunerea către preşedintele Traian Băsescu, pentru emiterea decretului de numire.