Băsescu: Fiecare minut în care Ponta nu-şi dă demisia este o eroare. Nu are altă soluţie VIDEO

Traian Băsescu este de părere că, după ce DNA l-a anunţat pe premierul Victor Ponta că are calitate de inculpat în dosarul Turceni - Rovinari, acesta ar trebui să-şi dea demisia din fruntea Guvernului. "A lungit lucrurile şi le-a încurcat, creând şi o criză politică. (...) Fiecare minut în care Ponta nu-şi dă demisia este o eroare", consideră fostul preşedinte. Întrebat cine ar putea să-l înlocuiască pe Ponta în fruntea Guvernului, în eventualitatea unei demisii, Băsescu a spus că "este o treabă a preşedintelui".

RomaniaTV.net
13 iul. 2015, 11:50
Băsescu: Fiecare minut în care Ponta nu-şi dă demisia este o eroare. Nu are altă soluţie VIDEO

Traian Băsescu este de părere că Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului.

„Eu am fost adversarul aşa-zisei incomplatibilităţi. Eu de ani de zile susţin faptul că Ponta şi Şova au făcut afaceri ilegale la Turceni – Rovinari bazate pe trafic de influenţă. Nu am niciun dubiu că Ponta şi Şova au responsabilităţi în afacerea Rovinari – Turceni, cum nu am niciun dubiu că Ponta a cerut partidului să-l protejeze pe Şova. Acolo s-au falsificat probe. Se pare că Ponta este părtaş la acestă falsificare a probelor de către cabinetului lui Şova. Mi s-a părut aşa nelalocul ei acestă descoperire de incompatibilitate, care este subţire ca argumente, când defapt este afacere Turceni – Rovinari. Este cazul votului în Diaspora care a fost obstrucţionat cu ştiinţa şi cu instrucţiunile primului-ministru, este cazul Rompetrol, sunt destule. Justiţia nu are nevoie să intre în relaţia cu Ponta în lucruri mărunte şi care sunt greu de susţinut. Cred că acum abordarea lui Ponta nu poate fi decât una corectă legată de demisie din fruntea Guvernului. Nu are altă soluţie. (…) Eu nu ştiu de niciun zvon. Eu ştiu ce trebuie făcut. Trebuia să facă acest lucru de la început, de când i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile legate de parteneriatul dintre cabinetul lui Şova şi cabinetul lui. Era clar că falsificarea de documente nu va duce decât la inculpare, a lungit lucrurile şi le-a încurcat, creând şi o criză politică. Acum, în opinia mea, fiecare minut în care Ponta nu-şi dă demisia este o eroare”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat cine ar putea să-l înlocuiască pe Ponta în fruntea Guvernului, în eventualitatea unei demisii, Băsescu a spus că „este o treabă a preşedintelui”.

„Preşedintele va trebui să negocieze o majoritea sau majoritatea să vină gata negociată la preşedinte, deşi aici preşedintele are putere foarte mare în a spune că „pe acesta îl desemnez, mergem la Parlament. Nimeni nu va îndrăzni să facă să cadă de 2 ori Guvernul pentru că se dizolvă Parlamentul”, a continuat Băsescu.

Despre eventuale negocieri între PMP – PNL, Băsescu a spus că nu e cazul deocamdată. „PMP e prea mic să fie în negocierile la masa celor mari. PMP poate asista, să aibă un punct de vedere. NU cred că PMP este un partid care poate decide”, a mai declarat Băsescu.

Citeşte şi: Victor Ponta, inculpat în dosarul Turceni-Rovinari. Procurorii i-au pus sechestru pe avere

Premierul Victor Ponta a aflat, luni, la DNA că are calitate de inculpat în dosarul Turceni -Rovinare, în care este cercetat şi senatorul PSD Dan Şova. Totodată, procurorul DNA l-a informat pe premier că s-a instituit sechestru pe averea lui.