Băsescu: Acciza suplimentară la carburant nu trebuie introdusă. S-a scumpit din ianuarie. Preţul va mai creşte

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că se va opune în continuare introducerii accizei la benzină de la 1 aprilie. El a arătat că ieftinirea benzinei de la 1 ianuarie a fost o minciună, că ea, dimpotrivă, s-a scumpit. Şi se va scumpi şi mai mult de la 1 aprilie dacă se introduce acciza la carburanţi.

14 ian. 2014, 17:10
Băsescu: Acciza suplimentară la carburant nu trebuie introdusă. S-a scumpit din ianuarie. Preţul va mai creşte

„După cum ştiţi, avem acum suspendată acciza la carburanţi, de 7 eurocenţi. Decizia mea e ca această  taxă suplimentară să nu se introducă. Vedem toţi că a fost o minciună că va scădea preţul la benzină de la 1 ianuarie. N-a scăzut deloc, dimpotrivă, s-a scumpit. Şi se va scumpi şi mai mult de la 1 aprilie dacă se introduce acciza la carburanţi”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România e cu un picior deasupra prăpastiei pentru că nu respectă statul de drept. Iar o consecinţă ar putea fi diminuarea sumelor destinate României, până la suspendarea dreptului de vot.

„Suntem puşi sub semnul întrebării dacă respectăm criterii de la Copenhaga. Ce aţi văzut azi în parlamentul European e confirmarea că am dreptate. Iar Parlamentul European va adopta decizii de sancţionare a statelor membre care nu repsectă statul de drept. Aceste sancţiuni ar putea merge de la diminuarea sumelor destinate României, până la suspendarea dreptului de vot. Acesta e mesajul pe care Victoria Nuland l-a transmis în România, chiar dacă cu un limbaj diplomatic. Suntem într-un moment de cumpănă”, a spus şeful statului.