Băsescu: Am afirmat intenţia României de a participa la Uniunea Bancară

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că a exprimat, la reuniunea Consiliului European, intenţia României de a participa la Uniunea Bancară, potrivit Mediafax. El a subliniat că în ţara noastră îşi desfăşoară activitatea cele mai multe bănci din zona euro.

20 dec. 2013, 18:10
Băsescu: Am afirmat intenţia României de a participa la Uniunea Bancară

‘Consiliul a constatat că a fost adoptat regulamentul privind Mecanismul unic de Rezoluţie bancară, ceea ce înseamnă că cei doi piloni au în acest moment regulament. Primul era regulamentul de Supraveghere bancară, iar cel de-al doilea regulament, care lipsea, era regulamentul de rezoluţie bancară. Speranţa este că va fi validat de Parlament, în aşa fel încât, din 2015, Uniunea bancară să poată funcţiona. 2014 va fi un an în care vor fi evaluate băncile din zona euro în primul rând. Cu această ocazie, am afirmat intenţia României de a participa la Uniunea Bancară, având în vedere că pe piaţa bancară a României îşi desfăşoară activitatea cele mai multe bănci din zona euro, 75% din piaţă fiind ocupată de bănci din zona euro’, a declarat Traian Băsescu, după ce a revenit la Bucureşti.

El a mai susţinut că la reuniunea de la Bruxelles s-a pus un accent deosebit pe politica de ocupare a forţei de muncă. Şeful statului a menţionat că Executivul României a transmis planul destinat ocupării forţei de muncă tinere.

‘În privinţa politicilor de ocupare, s-a pus accent pe principala piesă a acestor politici care reprezintă respectarea recomandărilor de ţară, din cadrul semestrului european, respectiv în prima partea anului se fac recomandări, în partea a doua trebuie implementate de fiecare ţară. S-a pus un accent deosebit pe politica de ocupare a forţei de muncă. Vreau să vă spun că Guvernul României a transmis planul destinat ocupării forţei de muncă tinere, care este finanţată cu sume foarte importante, România având alocate în primă fază, 400 de milioane de euro, pentru ocuparea, crearea de locuri de muncă pentru tineri până în 25 de ani’, a afirmat Traian Băsescu.

Consiliul European le-a solicitat statelor membre care nu au trimis încă planurile de punere în aplicare a garanţiei pentru tineret să realizeze acest lucru ‘fără întârziere’, reiterându-şi angajamentul ca Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor să devină operaţională de la 1 ianuarie, menţionează concluziile date publicităţii vineri.

VEZI SI:

Traian Băsescu: Vrem să dăm de muncă HACKERILOR. Sperăm să-i trecem de partea bună a baricadei


loading...