Băsescu: Am cerut sprijin la DG Competition ca să desluşim contractele cu băieţii deştepţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a solicitat sprijin de la DG Competition în legătură cu contractele "cu băieţii deştepţi", el menţionând că a cerut explicaţii despre aceste contracte de la mai mulţi miniştri, inclusiv de la Adrian Videanu, dar răspunsurile nu l-au mulţumit.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 18:31
Băsescu: Am cerut sprijin la DG Competition ca să desluşim contractele cu băieţii deştepţi

„Am cerut sprijinul, să le desluşim, să intre DG Competition să vedem dacă e posibil să avem aceste contracte, dacă cineva trebuie să plătească, că ştiţi că beneficiarii sunt amendaţi de către CE când se constată că au beneficiat de un sprijin nejustificat”, a spus Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1TV.

El a menţionat că s-a discutat de câteva ori în CSAT despre contractele cu băieţii deştepţi.

Întrebat care sunt rezultatele acestor discuţii, Băsescu a răspuns: „Păi le puteţi vedea”.

Preşedintele a menţionat, răspunzând unei întrebări, că a cerut informaţii şi explicaţii mai multor miniştri, printre care şi Adriean Videanu, însă răspunsurile primite nu l-au satisfăcut.

Preşedintele a declarat, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, că, în calitate de şef de stat, nu a reuşit să pună capăt „poveştii celebrilor băieţi deştepţi” din energie, el apreciind că România va primi un sprijin consistent de la Bruxelles pentru rezolvarea acesteia.

„Dar problemele pe care le avem sunt în altă zonă, şi anume în zona pieţelor funcţionale de energie şi aici trebuie să dăm atenţie deosebită liberalizării acestor pieţe. Iar povestea celebrilor băieţi deştepţi este una căreia ca şef de stat nu am reuşit să-i pun capăt, darămite cei care erau la niveluri mai jos”, a spus şeful statului.

„Probabil că, odată intrată în zona de analiză a DG Competition de la Bruxelles, vom primi un sprijin consistent în rezolvarea acestui tip de probleme”, a continuat Traian Băsescu.