Băsescu: Ambasadorul SUA a greşit când a mers la Zgonea, s-a transformat în lobbyist pentru funcţii

Publicat: Duminică, 15 Mai 2016 21:33 // Actualizat: Duminică, 15 Mai 2016 21:33 // Sursa: romaniatv.net

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara că ambasadorul SUA Kans Klemm a greşit când a mers la preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, subliniind că "s-a transformat într-un soi de lobbyist pentru funcţii" şi că acest lucru înseamnă în România trafic de influenţă.

"După părerea mea, ambasadorul Statelor Unite a greşit, aşa ceva nu se face. El a uitat că este ambasadorul Statelor Unite şi s-a transformat într-un soi de lobbyist pentru funcţii. Păi asta în România se cam pedepseşte, e trafic de influenţă. Sigur, la ei e lobby, la noi e trafic de influenţă şi dacă îl descoase puţin Codruţa Koveşi s-ar putea să-l cheme la DNA, sigur glumesc", a spus Băsescu la România TV

"Dacă a ajuns un ambasador al Statelor Unite să meargă la figura asta politică (...), la un politician de talia, de teapa lui Zgonea. Îmi pare rău, trebuie să reanalizez puţin ce înseamnă ambasador al Statelor Unite", a mai spus fostul preşedinte.

Băsescu a afirmat că ambasadorul american ar fi trebuit să vorbească despre stadiul anchetei în dosarul Microsoft şi şpaga de 400 de milioane dată în România, lucruri despre care ar fi putut să întrebe preşedintele Camerei.

Fostul preşedinte a menţionat că atât întâlnirea dintre Klemm şi Zgonea, cât şi anunţul referitor la vizita premierului Dacian Cioloş în SUA au avut loc după ceremonia de la Deveselu.

"S-au întâmplat două lucruri, vizita ambasadorului Statelor Unite la preşedintele Camerei Deputaţilor şi anunţul că premierul Cioloş va face o vizită în Statele Unite, deci atenţie. Nu vizită la preşdedintele Senatului, nu vizita preşedintelui României în Statele Unite, ci Cioloş. Eu aş fi foarte atent la acest aspect", a declarat Băsescu.

Întrebat dacă deciziile americanilor au legătură cu lipsa preşedintelui Klaus Iohannis de la ceremonia de la Deveselu, Băsescu a spus: "Ştiu eu? E foarte complicat să depistăm mecanismul, însă din punctul meu de vedere, ceva este în neregulă."

"După mine este o problemă la nivel de încredere, s-a preferat vizita premierului şi nu a preşedintelui. Pe de altă parte se poate face şi o altă socoteală, atapizat. Întâi vizita premierului la vicepreşedintele Biden, urmată de vizita preşedintelui la preşedintele Obama, dar fiecare zi care trece în ceea ce priveşte întânirea cu preşedintele Obama este zi care se apropie de alegeri", a mai spus el. 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Microsoft Traian Băsescu Valeriu Zgonea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mai 22:03
...Mai 15, 2016Băsescu: Ambasadorul SUA a greşit când a mers la Zgonea, s-a transformat în lobbyist pentru funcţiiDum, Mai 15, 2016...
15 mai 21:47
...Deputaţilor Valeriu Zgonea, subliniind că "s-a transformat într-un soi de lobbyist pentru funcţii" şi că Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
15 mai 21:46
... Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara că ambasadorul SUA...
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H