Băsescu, informat de şeful Raiffeisen despre noile reglementări ale Băncii centrale a Austriei

Preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven Cornelis van Groningen, l-a informat joi pe preşedintele Traian Băsescu despre noile reglementări ale Băncii Naţionale a Austriei cu privire la cerinţele de capital şi lichiditate, apreciind că impactul acestor reglementări va fi nesemnificativ pentru ţara noastră.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 11:02
Băsescu, informat de şeful Raiffeisen despre noile reglementări ale Băncii centrale a Austriei

„Preşedintele României a fost informat cu privire la noile reglementări ale Băncii Naţionale a Austriei cu privire la cerinţele de capital şi lichiditate, domnul van Groningen apreciind că impactul acestor reglementări va fi nesemnificativ pentru România. În cadrul întâlnirii, a mai fost abordată şi nevoia de a îmbunătăţi competitivitatea României, atât la nivel de sistem bancar, cât şi la nivelul mediului economic, în general. Şeful statului şi preşedintele Raiffeisen Bank S.A. au fost de acord asupra necesităţii continuării dialogului dintre autorităţi şi mediul de afaceri. În acest sens, domnul van Groningen, care este şi preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini, a arătat că acest organism va continua să propună măsuri concrete pentru creşterea competitivităţii mediului economic românesc”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, cu ocazia întrevederii pe care preşedintele Băsescu a avut-o joi, la Palatul Cotroceni, cu Steven Cornelis van Groningen, a fost discutată necesitatea dezvoltării capitalului românesc prin stimularea economisirii.

În acest context, Băsescu a reafirmat hotărârea autorităţilor de a stimula dezvoltarea sectorului privat şi de a aplica politici de modernizare a sectorului public.