Băsescu ar face vaccinul pentru COVID-19, realizat de Rusia. „Dacă Putin mi-ar da un vaccin. Pe propria piele poţi face un experiment”

Traian Băsescu a declarat în exclusivitate la România TV că ar apela la vaccinul împotriva infecţiei cu noul coronavirus (COVID-19) realizat de Rusia.  Fostul preşedinte a explicat că ar face un experiment "pe propria piele", însă nu ar administra un vaccin netestat unei populaţii de 20 de milioane de locuitori, cât este cea a României.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 17:16
Băsescu ar face vaccinul pentru COVID-19, realizat de Rusia. „Dacă Putin mi-ar da un vaccin. Pe propria piele poţi face un experiment”

Întrebat dacă ar face vaccinul anti-COVID realizat de Rusia, Traian Băsescu a mărturisit în direct la România TV că ar recurge la această variantă.

„M-aş vaccina. Dacă Putin mi-ar da un vaccin, m-aş vaccina, dar în niciun caz n-aş da unei populaţii de 20 de milioane un vaccin netestat. 

Pe propria piele poţi face un experiment, dar în trei luni dacă se îmbolnăveşte populaţia”, a explicat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a explicat că România este parte a unui acord european şi va primi aproap 300.000 de vaccinuri împotriva COVID-19, în momentul în care un astfel de ser va fi sigur şi disponibil pe piaţă.

Băsescu s-a testat de cinci ori pentru COVID-19

„Cred că am făcut cinci teste din acestea serioase, nu rapide. Ori de câte ori veneam de la Bruxelles, mi se făcea testul şi mie şi aghiotantului”, a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu a mărturisit că are în jur familia, precum şi ofiţerii SPP, pe care ar risca să-i infecteze în cazul în care are noul coronavirus.

Rusia a produs 15.000 de doze din vaccinul Sputnik V împotriva coronavirusului