Băsescu: Armata suportă privaţiunile pe care le suportă întregul popor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că ştie că Armata suportă privaţiunile pe care le suportă întregul popor, menţionând că acestea sunt generate de o criză economică pe care nu a dorit-o nimeni şi care nu îşi are originile în România.

RomaniaTV.net
25 oct. 2011, 08:47
Băsescu: Armata suportă privaţiunile pe care le suportă întregul popor

Şeful statului a spus că ziua de 25 octombrie are semnificaţia solidităţii acestei ţări, o soliditate care se bazează în mod deosebit pe armată, potrivit Mediafax.

„Este semnul capacităţii noastre de a trece prin momente extrem de dificile, momente pe care în istoria ei Armata le-a marcat şi le-a consolidat. 25 octombrie marchează momentul în care o singură instituţie a statului român a putut să-i redea statului demnitatea. A fost momentul în care Armata, ca întotdeauna în istorie, şi-a făcut datoria faţă de ţară – a eliberat ultima palmă de pământ românesc. Această zi este nu numai o zi a recunoştiinţei, este şi o zi a demnităţii noastre. O zi a demnităţii pe care militarii români au stropit-o cu sânge, au marcat-o cu vitejie, au susţinut-o prin voinţa lor”, a declarat Traian Băsescu, la un eveniment desfăşurat la Monumentul eroilor căzuţi la datorie, ocazionat de Ziua Armatei Române.

El a mai spus că niciodată, probabil, vreo instituţie a statului român nu va ajunge la nivelul de recunoştiinţă de care românii îl au faţă de Armată, care i-a făcut din nou liberi pe români după cel de-al doilea Război Mondial, care prin implicarea ei la revoluţie a făcut-o să reuşească, care, prin capacitatea ei de a-şi îndeplini misiunile în afara frontierelor ţării a dovedit că România e un partener de nădejde, un partener în care se poate avea încredere oricând şi oriunde.

„Azi avem o Armată instruită, o Armată care prin participarea la misiuni în Africa, Balcanii de Vest, Irak, Afganistan a devenit o armată capabilă să-şi facă oricând datoria faţă de ţară şi faţă de aliaţi. (…) Trebuie să vă spun că ştiu foarte bine că şi Armata suportă privaţiunile pe care le suportă întregul popor, privaţiuni generate de o criză economică pe care nu a dorit-o nimeni şi care nu îşi are originile în România. Pentru demnitatea cu care treceţi prin aceste momente dificile, dar şi pentru eroismul cu care vă îndepliniţi misiunile în afara frontierilor ţării ţin să vă mulţumesc astăzi, de ziua voastră. Permiteţi-mi să mă îndrept cu un gând de recunoştinţă către cei care s-au jertfit pentru eliberarea ţării, pentru cei care îşi îndeplinesc misiuni şi s-au jertfit în afara frontierelor în timp de pace. La mulţi ani, militari ai Armatei Române”, a mai spus şeful statului.

La eveniment au mai participat, printre alţii, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu, ministrul de Externe, Teodor Baconschi şi primarul sectorul 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone.