Băsescu îl ATENŢIONEAZĂ pe Rus: Am informaţii despre ACTE DE CORUPŢIE la autostrada Braşov-Comarnic

Traian Băsescu a atacat dur activitatea Guvernului, la ceremonia de depunere a jurământului în calitate de ministru al Transporturilor de către Ioan Rus. Băsescu a afirmat că are informaţii potrivit cărora s-au produs acte de corupţie în ministerul condus până marţi de către Dan Şova. "Ar trebui să fiţi atent în mod deosebit la premisele contractării autostrăzii Braşov-Comarnic. Din informaţiile mele s-au produs deja acte de corupţie", l-a avertizat Băsescu pe Rus.

25 iun. 2014, 17:27
Băsescu îl ATENŢIONEAZĂ pe Rus: Am informaţii despre ACTE DE CORUPŢIE la autostrada Braşov-Comarnic

După ce Ioan Rus a depus jurământul, preşedintele Traian Băsescu a ţinut un foarte scurt discurs.

Felicitări pentru revenirea în Guvern. Vă atenţionez că mergeţi într-un minister cu probleme. Ar trebui să fiţi atent în mod deosebit la premisele contractării autostrăzii Braşov-Comarnic. Din informaţiile mele s-au produs deja acte de corupţie. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de 55.000.000 € care nu vor mai fi valabile, cele mai multe dintre ele, peste 2 ani, dar s-au găsit nişte firme cărora să li se facă cadouri. Am rugămintea să verificaţi cu atenţie aceste lucruri înainte de a vă asuma mandatul”, a declarat preşedintele României.

Pe lângă acuzele privind situaţia de la Transporturi, Traian Băsescu a trimis câteva săgeţi şi la adresa lui Victor Ponta care a stat alături de el în timpul ceremoniei. „Sigur, cu Loteria şi cu banii de la Rompetrol nu sunteţi dumneavoastră, dar poate vă uitaţi la colegii din Guvern. Vă urez succes”, i-a mai spus Băsescu lui Ioan Rus.

Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire al lui Ioan Rus ca ministrul al Transporturilor. Tot în curzul zilei, Victor Ponta i-a trimis şefului statului propunerea de numire a lui Ioan Rus în postul de ministru al Transporturilor, după demisia lui Dan Şova.

Premierul preciza că a discutat cu Traian Băsescu şi acesta este de acord cu numirea lui Rus. „L-am întrebat şi mi-a spus că e de acord. Luni am discutat şi mi-a spus că, sigur, e dreptul primului ministru de a propune şi nu mă va împiedica în acest sens”, a spus Ponta.