IOAN RUS, noul ministru al Transporturilor, a depus jurământul, la Palatul Cotroceni

IOAN RUS a depus jurământul, ca ministru al Transporturilor, miercuri seara, la Palatul Cotroceni. "Vă atenţionez că mergeţi într-un minister cu probleme", i-a spus preşedintele Băsescu noului ministru, adăugând că există informaţii potrivit cărora s-au produs acte de corupţie în acest minister.

25 iun. 2014, 14:26
IOAN RUS, noul ministru al Transporturilor, a depus jurământul, la Palatul Cotroceni

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Ioan Rus nu a avut loc în Sala Unirii, unde sunt organizate de obicei astfel de evenimente, aceasta desfăşurându-se într-un salon mai mic.

Ioan Rus a citit jurământul şi apoi a dat mâna cu preşedintele. Traian Băsescu a refuzat însă să dea mâna cu Victor Ponta.

În discursul pe care l-a ţinut, Băsescu l-a atenţionat pe Rus că merge „într-un minister cu probleme”.

„Ar trebui să fiţi atent în mod deosebit la premisele contractării autostrăzii Braşov-Comarnic. Din informaţiile mele s-au produs deja acte de corupţie”, a fost avertismentul şefului statului.

Replica premierului nu a întârziat să apară ulterior: „Autostrăzile nu sunt la Transporturi, Băsescu nu ştie, e mai bătrân”.

Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire al lui Ioan Rus ca ministru al Transporturilor şi un altul legat de demisia lui Dan Şova.

Victor Ponta i-a trimis, miercuri, preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui IOAN RUS în postul de ministru al Transporturilor, după demisia lui Dan Şova.

IOAN RUS va prelua Ministerul Transporturilor. Victor Ponta îl propune în locul lui Dan Şova

Premierul a precizat că a discutat cu Traian Băsescu şi acesta este de acord cu numirea lui Rus. „L-am întrebat şi mi-a spus că e de acord. Luni am discutat şi mi-a spus că, sigur, e dreptul primului ministru de a propune şi nu mă va împiedica în acest sens„, a spus Ponta.

Băsescu este de acord cu numirea lui IOAN RUS la Transporturi. Ponta a trimis propunerea VIDEO