Băsescu, ATAC la candidaţii PSD şi ACL: Ponta, un kitsch. Iohannis, susţinător al loviturii de stat din 2012

Preşedintele Traian Băsescu l-a caracterizat, duminică, pe premierul Victor Ponta drept "un kitsch", comparându-l cu liderul Kim Jong-un pentru evenimentul de lansare în cursa pentru Preşedinţie de pe Arena Naţională, şi "un fals total", iar despre liderul PNL, Klaus Iohannis a spus că "până acum câteva luni" era un susţinător al "loviturii de stat" din 2012.

21 sept. 2014, 12:14
Băsescu, ATAC la candidaţii PSD şi ACL: Ponta, un kitsch. Iohannis, susţinător al loviturii de stat din 2012

Omul (Victor Ponta – n.r.) ăsta este un kitsch, un fals total. Când îl cauţi, e masterand la Catania, pe urmă constată că nu mai este. Îl cauţi doctor, îl găseşti cu un plagiat. Tot CV-ul lui este un fals. Iar despre Iohannis ce să mai vorbesc? Până mai acum câteva luni era susţinător al loviturii de stat din vara lui 2012, astăzi este mare democrat. Mi-e greu să privesc la soluţiile lor, să am încredere în ei”, a afirmat Traian Băsescu.

În context, şeful statului a spus că îi este greu să privească la soluţiile celor doi şi să aibă încredere în ei. În schimb, „în Elena Udrea am încredere că va rămâne un om loial obiectivelor, sunt convins că ţine şi la o justiţie independentă„, a adăugat Traian Băsescu.

Şeful statului s-a referit şi la lansarea candidaturii lui Victor Ponta, care a avut loc sâmbătă, 20 septembrie, pe Arena Naţională din Capitală. „Am văzut lansarea lui Victor Ponta de pe Arena Naţională. Semăna leit cu ceea ce am văzut pe la Kim Jong-un şi care se pare că este extrem de atractiv pentru Ponta. Să faci de ziua ta o asemenea manifestare, arată că omul ăsta şi-a pierdut cumpătul şi controlul. Va fi vai de noi cu un preşedinte ca Ponta Kim Jong-un„, a spus oficialul.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, duminică, pentru susţinerea liderului PMP, Elena Udrea, la alegerile prezidenţiale.

Până în prezent în cursa pentru Cotroceni şi-au depus candidaturile la BEC preşedintele PSD, Victor Ponta, susţinut de PSD, UNPR şi PC, şi Klaus Iohannis, susţinut de PNL şi PDL, şi Monica Macovei.

Premierul Victor Ponta şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale, în cadrul unui eveniment desfăşurat pe Arena Naţională, în prezenţa câtorva zeci de mii de oameni. Evenimentul de lansare a candidaturii a avut loc exact în ziua în care premierul Victor Ponta a împlinit 42 de ani.

Klaus Iohannis şi-a depus sâmbătă candidatura pentru alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central (BEC). Candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) la Preşedinţie a arătat că a strâns peste 2.200.000 de semnături, afirmând că a intrat în cursa electorală pentru a face altfel de politică.