Klaus Iohannis şi-a depus candidatura la Preşedinţie:Sunt un om al faptelor. N-am în spate grupuri de interese

Klaus Iohannis şi-a depus sâmbătă candidatura pentru alegerile prezidenţiale, însă momentul nu este unul fericit pentru liderul PNL. Acesta ar putea fi forţat să se retragă din cursă, după ce ANI a cerut urgentarea termenului în dosarul în care Iohannis este acuzat de incompatibilitate.

RomaniaTV.net
20 sept. 2014, 11:50
Klaus Iohannis şi-a depus candidatura la Preşedinţie:Sunt un om al faptelor. N-am în spate grupuri de interese

„Am depus candidatura pentru preşedinţia României. (…) Am intrat pe drumul drept pentru Preşedinţia României. Vreau să mulţumesc celor peste 2.200.000 de alegatori care au semnat pentru mine. E un număr impresionant de semnături adunate în doar câteva săptămâni într-un timp record, iar acum a venit vremea faptelor. Oamenii mă cunosc sunt mai puţin un om al vorbelor şi mai mult un om al faptelor. Vreau să candidez pentru a face altfel de politică: mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie, mai multe soluţii pentru oameni şi pentru România. Nu am în spate niciun fel de grupuri de interese, de trusturi, de instituţii. Eu am în spate echipa ACL şi peste 2.200.000 de alegători care au semnat pentru mine”, a declarat Klaus Iohannis la ieşirea din sediul BEC, după depunerea candidaturii. 

„Astăzi intrăm în linie dreaptă pentru alegerile prezidenţiale. Sprijinul pe care cetăţenii ni l-au arătat în această perioadă de precampanie mă îndreptăţeşte să afirm că suntem pe drumul cel bun. România a intrat pe drumul schimbării. Întrebarea acestor alegeri este: continuăm cu scandalul permanent, cu cearta, cu diversiunile, în timp ce românii o duc din ce în ce mai greu, sau dorim altceva? O politică bazată pe seriozitate, respect şi mai ales pe rezultate concrete. Asta le propun eu românilor”, a spus Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) la Preşedinţie, în discursul ţinut la şcoala politică a femeilor din ACL.

Iohannis a adăugat că îşi doreşte o campanie electorală în care să se discute despre problemele reale ale ţării, nu să se lanseze atacuri împotriva competitorilor.

„Dacă vrem ca România să fie o ţară competitivă în Europa, dacă vrem ca tinerii de azi, copiii, să aibă un viitor, atunci trebuie să discutăm despre aceste lucruri acum şi să gândim un complex de politici coerente. Următorii zece ani vor fi decisivi. Ca preşedinte, voi iniţia o astfel de dezbatere şi voi propune mai multe direcţii de acţiune, pornind de la viziunea unei politici sociale centrate pe educaţie şi văzută ca investiţie în viitorul României. Despre asemenea lucruri doresc să vorbim în campania electorală. (…) Nu este suficient să faci cadou un microbuz în prag de alegeri, pentru ca elevii din mediul rural să aibă în mod real acces la o educaţie de calitate, iar părinţii să aibă cu ce-i creşte”, a explicat candidatul ACL.

În opinia sa, România are nevoie în acest moment de un preşedinte care să poată asigura un echilibru pe scena politică şi să garanteze că proiectele începute vor fi duse la bun sfârşit.

„Îmi pare rău că un om tânăr, care a avut şansa de a fi prim-ministru în această ţară, şi-a dezamăgit generaţia din care face parte şi i-a dezamăgit pe mulţi români. Mergeţi şi spuneţi-le oamenilor cu care vă întâlniţi că a venit vremea faptelor, că putem construi împreună o Românie în care proiectele sunt finalizate, reformele încheiate, instituţiile respectate. Dar pentru asta este nevoie de un preşedinte care să dea o direcţie, care să ştie să fie şi mediator, şi integrator, dar şi ferm, când este nevoie. Eu voi fi un asemenea preşedinte”, a mai spus Klaus Iohannis.