Băsescu atacă Olanda: Nu România a legalizat prostituţia şi consumul de droguri din neputinţă

Preşedintele Traian Băsescu a desfiinţat efectiv poziţia Olandei privind aderarea României la spaţiul Schengen, într-o declaraţie făcută presei, la finalul summit-ului de la Bruxelles.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 15:14
Băsescu atacă Olanda: Nu România a legalizat prostituţia şi consumul de droguri din neputinţă

Poziţia Olandei în legătură cu intrarea României în Schengen este un abuz, a declarat preşedintele Traian Băsescu la Bruxelles, menţionând că nu ţara noastră a legalizat prostituţia şi consumul de droguri din neputinţă.

Întrebat în legătură cu discuţiile şi concluziile de la Consiliul European privind Schengen, Băsescu a spus că Olanda s-a opus intrării României.

„Este un abuz al Olandei”, a spus Băsescu, menţionând, în acest context, că România are Albiţa, dar Olanda are Rotterdam-ul.

România are Albiţa. Olanda are Rotterdam-ul. Da? Îmi pare rău, nu Albiţa e poarta de intrare a ţigărilor, a alcoolului, a drogurilor. Şi nu România, din neputinţă, a legalizat prostituţia, nu România, din neputinţă, a legalizat consumul de droguri„, a spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să sublinieze că România încă luptă împotriva prostituţiei şi a consumului de droguri, „aşa cum poate ea„.