Băsescu: Consolidarea statului de drept nu este un proces ireversibil

Preşedintele Traian Băsescu a tras un semnal de alarmă privind consolidarea statului de drept, într-un interviu acordat Evenimentului Zilei.

03 oct. 2013, 10:54
Băsescu: Consolidarea statului de drept nu este un proces ireversibil

El a dat ca exemplu cazul procurorului Lucian Papici, care a fost ieri revocat din funcţie de către  procurorul general Tiberiu Niţu. Şeful statului a caracterizat revocarea lui Papici ca fiind o imxitiune a politicului în justiţiei.

„În 2012, cred că era prin februarie, am invitat la Cotroceni conducerea PDL-ului. Le-am spus că procesele de consolidare a statului de drept nu sunt ireversibile. Ce am văzut ieri arată că am avut dreptate. Ce am văzut ieri e o imixtiune a politicului, care a dat ordin procurorului general să facă ceva. Acesta vine după două șocuri: condamnarea lui Voiculescu și dosarul de fraudare a referendumului de către Liviu Dragnea”, a spus şeful statului.
 
Ieri, procurorul general Tiberiu Nițu l-a revocat pe Lucian Papici, șeful secției a I-a din DNA. Papici a fost delegat în funcție la cererea Laurei Kovesi începând cu 23 septembrie. Lucian Papici a finalizat ieri ancheta în dosarul privind frauda de la referendumul de anul trecut privind demiterea președintelui Romaniei. Rechizitoriul este pe masa Laurei Codruța Kovesi.

 

CITESTE SI:

Morar: Lui Papici i s-a terminat mandatul; e dreptul procurorului să înceteze o delegare

Ponta: Eu nu denunţ pactul cu Băsescu; el este cel care a intervenit brutal în justiţie