Băsescu: Avem probleme şi la procurori. Acum eu ce să-i spun lui Păcuraru?

Şeful statului  se ia şi de procurori. Traian Băsescu a reclamat miercuri faptul că multe dosare prezentate cu "tam-tam" s-au finalizat cu achitări sau suspendări ceea ce arată că sunt probleme şi la procurori. El a arătat că aceştia trebuie să răspundă pentru eşecurile lor pentru că au ajuns să distrugă şi cariere. Băsescu a menţionat în acest sens cazul fostului ministru al Muncii, Paul Păcuraru.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 13:26
Băsescu: Avem probleme şi la procurori. Acum eu ce să-i spun lui Păcuraru?

Băsescu a precizat, la RRA, că multe dosare prezentate cu „tam-tam” s-au finalizat cu achitări sau cu sentinţe cu suspendare şi procurori care în faţa judecătorilor nu ştiau cum să ceară suspendarea reprezintă o dovadă că sunt probleme nu numai la judecători, ci şi la procurori.

„Faptul că mai multe dosare prezentate cu tam-tam s-au finalizat cu achitări sau cu suspendări la executare sau cu procurori care, de unde când au trimis dosarul mâncau pământ, prinseseră marii hoţi în politică şi când au fost în faţa judecătorilor nu ştiau cum să ceară mai repede o sancţiune cu suspendare, dându-şi seama, probabil, că dosarul nu ţine, arată că avem probleme nu numai la judecători, ci şi la procurori”, a spus Băsescu.

Şeful statului a arătat că a susţinut ca intervenţia procurorilor să aibă curaj să meargă până la capăt, dar când acţiunea lor distruge cariere, trebuie să fie responsabili.

El a mai spus că sunt oameni politici, unii dintre ei arestaţi şi nu s-a mai auzit de dosarul lor. „Ce te faci cu cei care au fost arestaţi în baza solicitării procurorului cu puţine argumente şi pe urmă se fac procurorii că i-au uitat?”, a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că sunt mai multe dosare în această situaţie şi că răspunderea magistraţilor este „absolut necesară”.

„Le-a dat Constituţia putere, le-a dat politicul putere, nu s-a atins nimeni de vreun judecător sau procuror, dar eşecurile intră şi ele la categoria de care trebuie să răspundă. Nu numai că arestezi primari şi când te referi la miniştri. Păi, l-am revocat din funcţie pe Păcuraru, era ministru al Muncii, l-am revocat pe Chiuariu pe dosare DNA. Au fost miniştri… Şi acum eu ce să-i spun lui Păcuraru?”, a afirmat Băsescu.

Paul Păcuraru, fostul ministru liberal al Muncii, şi Dan Ilie Morega au fost achitaţi, luni, de către Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, (ICCJ) în procesul în care sunt acuzaţi de fapte corupţie, decizia fiind definitivă.