Băsescu avertizează: PDL riscă să devină mai slab din cauza scandalurilor de corupţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat presei germane că PDL are numai 30% din voturi şi riscă să devină şi mai slab din cauza scandalurilor de corupţie. Şeful statului a apreciat că în condiţiile în care declari că PDL nu poate atinge singur pragul de 50% e nevoie de noi forţe politice.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 15:18
Băsescu avertizează: PDL riscă să devină mai slab din cauza scandalurilor de corupţie

Şeful statului, întrebat despre impresia de scindare a frontului conservator din România şi despre apariţia de noi forţe politice, a răspuns că nu numai că nu este îngrijorat de aceste evoluţii, ci, „ca politician cu experienţă”, este chiar fericit.

„Pentru prima oară, există şi în România o susţinere de aproximativ 50% pentru o politică responsabilă, care vrea să promoveze eficienţa, nu o dependenţă inertă de statul social. Partidul de guvernământ, PDL, nu poate atinge singur pragul de 50%. De aici vine şi nevoia de noi forţe politice. PDL are numai 30%, dacă nu devine şi mai slab din cauza scandalurilor de corupţie”, a declarat preşedintele Traian Băsescu într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Totuşi, preşedintele Băsescu s-a declarat „foarte bucuros” că PDL a adoptat noul cod etic propus de Monica Macovei şi le-a transmis pedeliştilor că dacă sunt suspectaţi de corupţie trebuie să iasă din partid.