Băsescu: Boldea e perfect localizat, dar nu avem nici un interes să-l reţinem

Preşedintele Traian Băsescu spune că deputatul Mihail Boldea este "perfect localizat" şi că "în orice moment se poate opera reţinerea lui".

RomaniaTV.net
25 mart. 2012, 15:25
Băsescu: Boldea e perfect localizat, dar nu avem nici un interes să-l reţinem

Şeful statului a spus despre cazul Boldea că, spre deosebire de ministrul de externe, el crede că „este o problemă extrem de importantă” pentru că este vorba despre un cetăţean român.

Este perfect localizat, în orice moment se poate declanşa operaţiunea de reţinere„, a declarat duminică preşedintele Traian Băsescu.

Băsescu a adăugat că obiectivul este ca Mihail Boldea să fie adus în ţară prin intermediul autorităţilor române pentru a preveni „detenţia” acestuia în străinătate.

Nu avem nici un interes să se producă o reţinere a domnului Boldea pentru că este în interesul nostru ca un cetăţean român care a plecat legal sa fie protejat de riscul arestării sale de către alte state, pus în detenţie şi să înceapă lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecător, mai devreme sau mai târziu, în funcţie de cum funcţionează justiţia, să îl extrădeze. Obiectivul nostru este ca domnul Boldea să vină prin intermediul autorităţilor române pentru a preveni o detenţie pe teritoriul altor state. Sper să reuşim să-l atingem„, a precizat Traian Băsescu.

Vineri, preşedintele Traian Băsescu declara că deputatul Mihail Boldea se află în Kenya şi anunţa că se va implica în mod categoric în readucerea acestuia în ţară. „Îl vom găsi şi în gaură de şarpe”, promitea Băsescu.

În urma intervenţiei şefului statului, Mihail Boldea transmitea prin intermediul presei că este în Congo şi că vine singur în România, săptămâna viitoare. „Să nu mă caute domnul Băsescu, că vin. Caut bilete de avion. O să iau bilete de avion. Cursele sunt prin Istanbul, aşa că să mă aştepte la Istanbul, să mă încătuşeze. Am bani la mine pot să rezist aici încă doi ani de zile liniştit. NU vreau să fac asta”, spunea deputatul Mihail Boldea la Antena 3.